piano

71 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mistä löytyisi pianonuotti kappaleeseen Kuin yö, alunperin Unchained Melody, säveltänyt Alex North, suomalaiset sanat Jyrki Lindström. 52 Topi Sorsakosken nuottialbumi Vaikene sydän (Fazer Songs FM07382-5) sisältää Kuin yö (Unhained Melody) -kappaleen perinteisen säestysnuotin pianolle. Unchained Melody –kappaleesta on tehty myös useita soolopianosovituksia. Esimerkiksi seuraavat voisivat olla kiinnostavia. Film Themes Piano Solos albumin sovitus on keskivaikea (intermediate) soolopianosovitus. Vertailun vuoksi kannatta tutustua myös esimerkiksi kokoelmassa Great piano solos -nuottialbumin (ISBN  0711973202) versioon. Sorsakosken versiossa on hyvin erilainen sovitus kuin noissa soolopianoversioissa. Etenkin bassolinja, intro ja coda ovat erilaiset.   Sorsakoski, Topi: Vaikene sydän https://finna.fi/Search/Results?lookfor=FM07382-5&type=AllFields   Film Themes Piano...
Milloin Heino Kaski on säveltänyt nämä laulut: Meren rannalla (teksti Larin-Kyösti) Sinisellä sillalla (teksti Larin-Kyösti) ? 171 Heino Kaski oli säveltäjä, joka syntyi Pielisjärvellä (nyk. Lieksa) vuonna 1885. Meren rannalla -niminen laulu (Op. 11 No. 4), joka on sävelletty Larin-kyöstin tekstiin, on tehty vuonna 1917. Sinisellä sillalla -teos (Op. 26 No. 1) on myös sävelletty Larin-kyöstin tekstiin. Sen tekijänoikeusvuosi on 1921. Molempien laulujen nuotit ja tiedot löytyivät "Heino Kaski : yksinlauluja - solosånger - lieder" -nuottijulkaisusta (Tuloisela, Matti, toim., Warner/Chappell Music Finland 1998.) Molemmat laulut löytyvät esimerkiksi seuraavalta äänilevyltä (LP): Kaski, Heino, et al. Barcarole: Lauluja = Songs. (Fuga, 1984.)
Tahtoisin varata flyygelin mutta en tiedä missä kirjastossa se on. sekä äänitysstudio mutta en tiedä sitäkään missä sijaitsee. 75 Vantaalla Tikkurilan kirjaston musiikkiosastolla on mahdollista käyttää akustista pianoa. Tikkurilassa on myös studio. Katso lisätietoja Tikkurilan kirjaston sivuilta täältä. Helmet.fi:n Kirjastot ja palvelut -sivulta voit etsiä myös muita kirjastoja, joissa voit käyttää pianoa tai äänitystudiota. Flyygelia en löytänyt kirjaston palveluista.
Haluaisin pianonuotit Carlos Gardelin tangoon Por una cabeza Voitteko auttaa etsimisessä. Kiitokset Marja Poutiainen 183 Carlos Gardelin säveltämästä tangosta Por una cabeza on pianosovitus ainakin seuraavissa nuottijulkaisuissa: Solo tango solo piano. Volume 2 / arrangements by Gustavo Beytelmann (9783702470739) Tango piano : 10 famous tangos for piano solo / arranged by Juan María Solare (979-0-2042-2840-9) Näitä nuotteja ei näytä olevan Heili-kirjastojen kokoelmissa, mutta Lappeenrannan kirjaston kautta on mahdollista tilata nuotti kaukolainaksi. Ainakin Helmet-kirjastojen (pääkaupunkiseutu) kokoelmista ne löytyvät. Heili-kirjastoissa on kylläkin muita sovituksia, esimerkiksi Tango tradicional argentino : los tangos de Carlos Gardel (ISMN M-2015-7123-2), mutta se on pianolle ja viululle, ja luultavasti pianon osuus on siinä säestyksellinen.
Löytyykö teiltä suomenkielistä pianonsoiton alkeiskirjaa, jossa olisi myös DVD mukana opetuksen havainnollistamiseksi paitsi audiona myös videona? 85 Yksi tällainen näyttäisi löytyvän Vaara-kirjastoista: Salo, Arja: Lasten pianokirja pianon soiton alkeisvihko. 1.  
Löytyisikö kirjallisuutta pianon virittämiseen liittyen? 80 Pianon virittämisestä on olemassa kirjoja. Pääset tarkastelemaan niiden tietoja alla olevasta finna.fi -hakutuloksesta. OUTI-kirjastojen kokoelmissa on 6 pianon viritystä käsittelevää kirjaa.    Finna.fi, hakusanat piano, viritys: https://finna.fi/Search/Results?lookfor=piano+viritys&type=AllFields&fi… OUTI-verkkokirjasto, hakusanat piano, viritys: https://outi.finna.fi/Search/Results?lookfor=piano+viritys&type=AllFiel…
Etsin kaunokirjallista teosts, jossa piano tai pianisti olisi merkittävässä osassa. 124 Ainakin seuraavat romaanit voisivat sopia. Kirjasampo-palvelusta voi etsiä lisää kirjoja aiheesta hauilla piano ja pianisti.   Barlier, Etienne. Kiinalainen piano. Campion, Jane & Pullinger, Kate. Piano. Echenoz, Jean. Pianossa. Hämeen-Anttila, Virpi. Kolmastoista lapsi. Issakainen, Sakari. Giovannin poika. Jelinek, Elfriede. Pianonsoittaja. Liehu, Rakel. Valaanluiset koskettimet. Makine, Andreï. Elämän musiikki. Mikkola, Marja-Leena. Tyttö kuin kitara. Palviainen, Jukka-Pekka. John Lennonin valkoinen flyygeli.
Pianonsoitto kadulla 396 Varmasti on vain mukava tapa siellä, missä pianon pito kadulla on mahdollista. Kanadassa on listaus julkisista pianoista https://pianos.pub/location/canada Myös Ranskassa on vuonna 2012 ollut runsaasti katupianoita. http://streetpianos.com/paris2012/ Ukrainassakin on ollut useampia julkisia pianoita. https://pianos.pub/location/ukraine Yleisessä käytössä olevian pianoiden listauksen löydät siis osoitteella https://pianos.pub/location Suomessa on sivuston mukaan jo yksitoista julkista pianoa. https://pianos.pub/location/finland   
Onko tiedossa pitääkö pianisti Tiia von Hellens vielä konsertteja Helsingin alueen kirjastoissa? 202 Valitettavasti en löytänyt mitään ennakkotietoa tulevasta. Tietoja voisi etsiä Helmet.fi tapahtumasivuston lisäksi esim. Helsingin tapahtumasivustolta, Tiketmaster tai PianoEspoo
Millainen on tämä digitaalipianon varaaminen, koska käyn kansalaisopistolla pianokurssilla ja itsellä on tavallinen keyboard jossa ei ole tätä pianotuntumaa… 130 Digipianon voi varata laittamalla sähköpostia osoitteeseen kirjasto@seinajoki.fi, soittamalla numeroon 06 416 2428 tai käymällä pääkirjaston alakerrassa musiikkiosastolla. Soittoajan pituutta ei ole rajattu, mutta pianolle voi tehdä yhden varauksen kerrallaan eli kun edellinen aika on käytetty niin sitten voi varata seuraavan. Varaukset arkena lounasaikaan onnistuvat kyllä.
Milloin on valmistettu Hellas-piano jonka numero on 36960? 220 Hellas-piano, jonka numero on 36960, on valmistettu vuosina 1975 -1976. https://onlinepianoatlas.com/about/  
Onko sibeliuksen satuun 4-kätistä sovitusta pianolle 159 Jean Sibeliuksen alun perin orkesterille säveltämästä Sadusta en löydä sovitusta pianolle 4-kätisesti. Teoksesta käytetään kirjastojen luetteloissa nimeä En saga, op9. Pianosovitus löytyy. Sen on tehnyt F. H. Schneider. Fabian Dahlströmin kokoamassa Sibeliuksen teosluettelossa "Jean Sibelius : thematisch-bibliographisches Verzeichnis seiner Werke" (Breitkopf & Härtel, 2003) mainitaan vain tämä Schneiderin sovitus pianolle.
Onko Johannes Brahmsin Unkarilaisiin tansseihin nro 1-5 saatavisSa sellaisia nuotteja joihin on merkitty säestyssoinnut "kirjaimellisin" sointumerkinnöin ? 237 Osaan Johannes Brahmsin Unkarilaisista tansseista [teosluettelonumero WoO1] on saatavissa kirjastosta tällainen painos, jossa on melodianuotti ja sointumerkit. Nuottiviitteet Outi-kirjastojen tietokannassa. Näissä on osat 1 ja 4 (sekä 6). Kansallisen Finna-tietokannan mukaan myös Unkarilainen tanssi numero 5 olisi kokoelmissa, mutta koska tätä tietoa ei löydy Outi-haulla, kannattaa kysyä suoraan Raahen kirjastosta. Linkki Raahen kaupunginkirjaston yhteystietoihin.    
Onko Michaela Wissenin Lacuna-kappaleesta saatavissa nuotteja? 152 Ainakaan seuraavilta sivuilta ei löydy hakutuloksia, joten todennäköisesti Michaela Wissenin Lacuna-kappaletta ei ole julkaistu nuottina: https://sheetmusicplus.com  https://musicnotes.com https://finna.fi (suomalaisten kirjastojen, arkistojen ja museoiden hakupalvelu) https://libris.kb.se/ (Kungliga biblioteket) https://www.loc.gov/notated-music/ (Library of Congress)   On olemassa koneellisia nuotinnosohjelmia (sekä maksullisia että ilmaisia) joita voisi kokeilla oman nuotinnoksen tueksi, tässä muutamia esimerkkejä: https://scorecloud.com/ https://melodyscanner.com/ https://www.lunaverus.com/   Tällaisen nuotinnoksen valmistaminen ilman säveltäjän lupaa on sallittu vain omaan yksityiskäyttöön, ei esim. julkisia esityksiä...
Mistä löytyisi piano säestysnuotit laulusta: eilen kun mä tiennyt en. esittäjät paula koivuniemi ja vesa matti loiri. 597 Hei, Kyseessä on Charles Aznavourin alkuperäissävellys Yesterday whan I was young. Löytyy mm. Suuri toivelaulukirja 10. Lisäksi mm. nuottijulkaisussa: Vapaasti pianolla = Fritt fram på piano / Jukka Jarvola, Eeva Sarmanto-Neuvonen (1994). Myös monissa muissa nuottijulkaisuissa. Alkuperäisellä nimellä hakemalla löytyy nuo ulkomaiset nuottikokoelmat, joissa lienee täydellisempi nuotitus, jos Toivelaulukirjojen nuotitus ei ole riittävä.
Löytyisiköhän nuotteja pianolle Guns n Rosesin kappaleesta This I Love? 233 This I Love on Guns n' Roses -yhteen albumilta Chinese Democracy (2008). Näyttää siltä, että albumista on olemassa painettu nuottijulkaisu vain kitaraversiona. Siinä on kitaraosuuksien lisäksi sointumerkit sekä nuottina laulumelodia (Wise, 2010, 9781849384704). Tätä nuottia on saatavissa kirjastosta: https://outi.finna.fi/Record/outi.992663#componentparts Kaupallisista e-nuottikaupoista on ostettavissa pianonuotti kappaleesta: https://www.onlinepianist.com/sheet-music/guns-n-roses/this-i-love Youtubessa on erilaisia soolopianoversioita kappaleesta. Yksi niistä esittää kappaleen visualisoituna. Toisessa on pedagoginen ote videossa ja hieman kehittyneempi sovitus.      
Etsin pianolle sovitettua nuottia laulusta Tonttuparaati (jo pipolakki ja punatakki jne..). Olen soittanut kappaletta joskus n. vuonna 2011. Nuotti oli siis… 642 Tonttuparaati on Kurt Noackin sävellys 1930-luvulta. Alkuperäiseltä nimeltään se on Heinzelmännchens Wachtparade. Scandia-musiikki julkaisi kappaleesta pianosovituksen irtonuottina 1960-luvulla (KS 457). Sovitus on suhteellisen haastava, taitavalle pianistille sopiva. Kappaleen keskellä ja lopussa sävellaji on As-duuri. Nuottia on saatavissa Outi-kirjastosta: https://outi.finna.fi/Record/outi.222786
Onko missään Helsingin (tai edes pääkaupunkiseudun) kirjastossa mahdollista harjoitella akustisella pianolla? Harjoittelen kotona sähköpianolla, ja edes… 263 Töölön kirjastossa on soittohuone, jossa on digitaalinen piano (ajanvaraus https://varaamo.hel.fi/ tai 09 310 85725. Vantaalla on piano asiakkaiden käytössäTikkurilan kirjastossa (ajanvaraus musiikkiosastolta, puh. 043 825 0963) ja Koivukylän kirjastossa (ajanvaraus puh. 043 8250961).  Espoossa Ison Omenan ja Sellon kirjastojen sivuilla kerrotaan, että niissä on piano asiakkaiden käytettävissä (soittohuoneen varaukset https://varaamo.espoo.fi/). Tarkempia tietoja voit kysyä ko. kirjastoista. http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut http://www.helmet.fi/fi-FI
Pitäisi löytää Helmetin kokoelmasta cd-levy, joka sisältäisi klisheistä piano bar -pianomusiikkia (= kuluneita standardeja, easy jazzia), mutta ei millään… 278 Kun tekee sanahaun termeillä viihdemusiikki piano lounge cdlevy, saa 10 osumaa, joissa on sellaisia esittäjiä kuin Martin Denny, Pink Martini, Robert Wells ja Nat Newborn. Jos korvaa termin "lounge" termillä "bar", tulee osumia 30, mutta joukossa on paljon sellaisia, jotka tuskin ovat sitä mitä tässä etsitään. Ongelmana on se, ettei tällaiselle "piano bar" -musiikille ole yksiselitteistä hakutermiä, eikä sana "lounge", jota englannin kielessä käytetään, esiinny kaikissa niissä yhteyksissä, joissa se musiikki käytännössä juuri sitä on. Mutta jos noita osumia varailee ja tutustuu niin eiköhän sieltä jotain sopivaa löydy. Heikki Poroila
Voiko pedaalin painaa pohjaan? 423 Tarkoitatko pianon pedaalia? Pianon pedaalin voi painaa pohjaan. Se vaikuttaa mm. äänen voimakkuuteen. Alla lisää tietoa: http://hilkkapiipponen.com/pedaalinkaytto/