Osaisitteko mainita taiteilijan / valokuvaajan, joka on kuvannut hedelmiä eri aikoina niin, että kuvissa nähdään hedelmien vähittäinen mätäneminen. Muistan…

Kysytty
23.10.2021

Hei, osaisitteko mainita taiteilijan / valokuvaajan, joka on kuvannut hedelmiä eri aikoina niin, että kuvissa nähdään hedelmien vähittäinen mätäneminen. Muistan nähneeni kuvat jossain, mutta en muista yhtään kenestä oli kyse. Saa mainita useampiakin taiteilijoita, myös maalareita, jos joku on kuvannut tällaista prosessia maalauksissaan.

Vastaus

Vastattu
27.10.2021
Päivitetty
27.10.2021

En löytänyt taiteilijaa, joka olisi maalannut tai valokuvannut erityisesti hedelmien mätänemisprosessia eri vaiheissa, muita samankaltaisia kyllä.

Esimerkkinä voisi mainita Caravaggion maalauksen hedelmäkorista, jossa ensivilkaisulla näyttäisi olevan raikkaita, tuoreita hedelmiä parhaassa kuosissaan, mutta lähempi tarkastelu paljastaa, että ne ovat jo eri tavoin mätänemisprosessin alussa. Voit lukea lisää tästä linkistä https://drawpaintacademy.com/basket-of-fruit/.

Hollantilaisen ja flaamilaisen koulukunnan vanitas-asetelmamaalaukset kertovat elämän turhuudesta ja katoavaisuudesta, joten kannattaa käydä hollantilaisen Rijksmuseumin sivuilla, joissa voi selata kuvia kokoelmasta. Esimerkiksi  Abraham Mignon on käyttänyt aiheena mätäneviä hedelmiä.

Rijksmuseum.nl. https://www.rijksmuseum.nl/en/rijksstudio?ii=0&p=0&from=2021-10-27T14%3A29%3A49.3743353Z

Valokuvaaja Klaus Pichler on kuvannut yhdessä projektissaan erilaisia homehtuvia ja mätäneviä ruokia.

Klaus Pichler. National Geographic. https://www.nationalgeographic.com/photography/article/visualizing-wast…

Suosittelisin sinulle myös kirjaa Food in painting / Kenneth Bendiner, mutta sitä ei valitettavasti ole Helmet-kirjastoissa. Finna.fi:n hakutulokset näet tästä https://www.finna.fi/Search/Results?sort=relevance&bool0%5B%5D=AND&look….

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.