Osaisitteko auttaa minua löytämään nimen ja kirjoittajan nuortenkirjalle, jonka luin joskus reilut 15 vuotta sitten. Kirja on muistaakseni suomalaisen…

Kysytty

Hei! Osaisitteko auttaa minua löytämään nimen ja kirjoittajan nuortenkirjalle, jonka luin joskus reilut 15 vuotta sitten.

Kirja on muistaakseni suomalaisen naiskirjailijan kirjoittama. Kirja alkaa muistini mukaan sillä, että peruskoulun päättävä tyttö menee yhdeksännen luokan kevätjuhliin sateessa tietäen, että hänellä ei ole koulu mennyt kovin hyvin sen jälkeen kun hänen poikaystävänsä kuoli. Tytön vanhemmat eivät ymmärrä tyttöä ja miksi tämä suree poikaystäväänsä. Saatuaan päästötodistuksen tyttö huomaa heti, että keskiarvo on niin huono, että hänellä tulee olemaan vaikeuksia jatko-opiskelun kanssa. Taisi olla niin, että hänen todistuksellaan ei pääse opiskelemaan lukioon tms.

Kotonaan tytöllä on sitten erimielisyyksiä vanhempiensa kautta ja joidenkin tapahtumien kautta hän päätyy karkaamaan jonkinlaiseen hylättyyn omakotitaloon tai muuhun vastaavaan taloon, johon tulee asumaan ainakin 2 muuta nuorta, tyttö ja poika. Tämä kirjan päähenkilö rupeaa näkemään siellä outoja unia (tai kokemaan muuten outoja asioita, en muista tarkkaan), jotka sitten johtavat siihen, että tämä tyttö ratkaisee jonkinlaisen talossa tapahtuneen mysteerin, johon liittyy myös jotenkin talon oikea omistaja, joka ilmestyy mukaan kuvaan jossain vaiheessa.

Kirjan kirjoittajan etunimi on muistaakseni joko Kirsti tai Kirsi ja kirjan kannessa on kuva tytöstä ja pojasta (noin 15-18 vuotiaita), jotka suutelevat. Poika istuu kuvassa jonkinlaisella penkillä ja tyttö seisoo hänen edessään. Pojalla on kuvassa mustat housut, luultavasti farkut.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Etsitty kirja on Kirsti Ellilän Kesä kummitustalossa (Karisto, 1995).

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.