Onko vuoden 1851 kopeekalla jotain arvoa.Mielestäni kolikosta ei käy ilmi kolikon arvo.

Kysytty
29.12.2010

Onko vuoden 1851 kopeekalla jotain arvoa.Mielestäni kolikosta ei käy ilmi kolikon arvo.

Vastaus

Vastattu
31.12.2010
Päivitetty
31.12.2010

Vanhojen kolikoiden arvo riippuu monesta tekijästä. Kolikon kunto vaikuttaa arvoon suuresti. Hintahaitari voi olla muutamasta sentistä tai eurosta kymmeniin ja aina satoihin euroihin asti.

Turun kaupunginkirjaston pääkirjastosta löytyy teos ”Standard Catalog of World Coins 1801-1900”, jonka kuviin kolikkoa voi verrata ja saada näin summittaisen käsityksen sen arvosta.

Parhaiten kolikon todellinen arvo selviää viemällä se asiantuntijan arvioitavaksi. Suomen Numismaatikkoliitto ry:n sivuilta (http://www.numismaatikko.fi/) löytyvät paikallisyhdistysten yhteystiedot. Antiikki- ja keräilymessuilla on usein tapana olla paikalla numismaatikkoja, jotka arvioivat asiakkaiden heille tuomia kolikoita ja seteleitä.

Numismaatikoiden tietopankin keskustelupalstalla voi myös esittää kysymyksiä rahoista. http://www.pk-numismaatikot.fi/forum/index.php

”Kysy kirjastonhoitajalta” -palstalla on kysytty vastaavanlaisia kysymyksiä ennenkin. Voit etsiä vastauksia palvelun arkistosta: http://www.kirjastot.fi/fi-FI/tietopalvelu/arkisto.aspx Kirjoita ”Etsi arkistosta” -hakukenttään sana numismatiikka.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.