Onko vanhalla Raamatulla arvoa? Minulla on vanha Raamattu, olettaisin, että se on vanha. Muutama alussa oleva sivu puuttuu mutta kirja on muuten hyvässä…

Kysytty
6.7.2016

Onko vanhalla Raamatulla arvoa? Minulla on vanha Raamattu, olettaisin, että se on vanha. Muutama alussa oleva sivu puuttuu mutta kirja on muuten hyvässä kunnossa. Missä sen ikää voisi tiedustella kun en itse tiedä niistä mitään?

Vastaus

Vastattu
6.7.2016
Päivitetty
6.7.2016

Yleisesti ottaen vanhat Raamatut eivät ole niin arvokkaita kuin voisi kuvitella, sillä niitä on painettukin usein runsaasti. Esimerkiksi sata vuotta ei ole Raamattujen osalta ikä eikä mikään. Arvo riippuu kunnon ohella painoksen harvinaisuudesta ja siitä, onko sille kysyntää eli ostajia.

Raamatun painosta ja arvoa voi tiedustella antikvariaateissa. Kristilliseen kirjallisuuteen on erikoistunut esimerkiksi Luther-divari, jonka sivut löytyvät osoitteesta http://lutherdivari.fi/kotisivu/. Yleisempiä antikvariaatteja löytyy esimerkiksi osoitteista http://www.tie.to/antikvariaatit/, http://www.antikvariaatit.net/sivutsuomi/jasenliikkeemme.html ja http://www.antikka.net/antikka.asp.

6 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.