Onko teillä joku lista, josta näkisin kaikki lastenkirjat, jotka sisältävät sanat terveys/sairaus tai muuten terveyskasvatus?

Kysytty

Onko teillä joku lista, josta näkisin kaikki lastenkirjat, jotka sisältävät sanat terveys/sairaus tai muuten terveyskasvatus?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Voit etsiä terveys/sairaus ja terveyskasvatusaiheisia lastenkirjoja esim. seuraavien internetpalveluiden kautta: pääkaupunkiseudun kirjastojen Plussa-aineistotietokanta http://www.libplussa.fi/ , saman palvelun lastenliittymä Plussanen http://www.libplussa.fi/plussanen/ ja Satukallio http://www.lib.hel.fi/kallio/sadut/ .

Etsiessäsi Plussasta valitse tarkennettu haku, jolloin voit hakea asiasanalla ja rajata hauan (esim. kielen tai aineistotyypin mukaan) ja hakea vain lastenosaston aineistoa. Hakusanoina kannattaa kokeilla myös sanoja lääkärit, taudit, sairaalat. Hakusanoja voi myös yhdistää.

Plussasen ja Satukallion sivuilta löytyy lapsille suunnattua aineistoa. Plussasessa voit hakea teoksia asiasanoilla ja Satukalliossa toimii vapaatekstihaku eli saatat saada esiin myös turhaa aineistoa.

Tampereen kaupunginkirjaston sivuilla http://www.tampere.fi/kirjasto/lapset/vamsair.htm löytyy luettelo
"Vammoja ja sairauksia lasten- ja nuortenkirjoissa".

Vanhempia lastenkirjoja ei ehkä löydy hakupalveluiden kautta, koska aineistoa ei ole asiasanoitettu. Ulla Lehtosen teos Aihepiirit aakkosissa, Kirjastopalvelu, 1988 voi myös olla avuksi.

Lastenkirjoja, joissa käsitellään terveyttä / sairautta, ovat esim.
Ross, Tony: Käsienpesulle!; Cole, Babette: Tohtori Koira, 1994; Bergman, Thomas:
Isabellan päivä: kun lapsella on allergia ja astma, 1997 ja Breuil, Jacques: Tomi terveyden maassa, 1991.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.