Otsikko
Onko Mr Bean oikeasti universaali, eli ymmärretty ja pidetty kaikissa maailman ihmisyhteisöissä, ja -ryhmissä sekä kulttuureissa? Onko joku ryhmä ym. joka…

Kysytty

Onko Mr Bean oikeasti universaali, eli ymmärretty ja pidetty kaikissa maailman ihmisyhteisöissä, ja -ryhmissä sekä kulttuureissa? Onko joku ryhmä ym. joka kokee Mr Beanin loukkaavana tai satuttavana tai epäsopivana niin, ettei sitä hyväksytä?
Ja ydinkysymyksenä on, mikdi näin on?

Samat kysymykset Just For Laughs Gags -piilokamerasta, joka minusta selkeästi ei ole universaalisti hyväksytty joidenkin näkemieni kohtausten perusteella.

Loppukysymys: onko mitäön sarjaa tai elokuvaa (tai kirjaa) joka olisi universaalisti hyväksytty?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kaikesta päätellen Mr. Bean on hyvin suosittu maailmanlaajuisesti. Omalaatuinen, koheltava hahmo näyttäisi vetoavan suuriin katsojajoukkoihin ympäri maailman. Ihan kaikki eivät ehkä tällaisesta vähäpuheisesta slapstick-huumorista kuitenkaan innostu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mr._Bean

http://www.factfiend.com/everybody-earth-understand-mr-bean/

Kanadalaislähtöinen piilokameramainen sketsiohjelma Just for Laughs Gags tunnetaan Suomessa nimellä Pilanpäiten. Se on myöskin formaattina tunnettu maailmalla. Wikipedia mainitsee ohjelmaa esitetyn yli sadassa maassa. Mr. Beanin tasoista menestystä se ei näyttäisi silti saavuttaneen. Ohjelman huumori myös jakaa mielipiteitä, wikipedia-artikkelin mukaan jotkut kokevat sketsit vain typerinä, osaa katsojista ne kyllä huvittavat. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Just_for_Laughs_Gags#International_versio…

The cost of cringe: Does Just for Laughs: Gags go too far? https://nationalpost.com/entertainment/the-cost-of-cringe-does-just-for…

Viimeiseen kysymykseen on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta. Todennäköisesti monet tunnetut, klassikoiksikin muodostuneet elokuvat ja kirjat ovat suuren yleisön rakastamia eri puolilla maailmaa kulttuurieroista riiippumatta.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.