Onko jossakin julkaistu kansantajuista vertailua: mitä eroa on "pikaratikalla" (Espoo-Itäkeskus) ja "tavallisella" 2020-luvun ratikalla (Tampere)?

Kysytty
21.10.2023

Onko jossakin julkaistu kansantajuista vertailua: mitä eroa on "pikaratikalla" (Espoo-Itäkeskus) ja "tavallisella" 2020-luvun ratikalla (Tampere)?

Vastaus

Vastattu
23.10.2023
Päivitetty
23.10.2023

HSL:n (Helsingin seudun liikenne) mukaan pikaratikan erottaa kantakaupungin raitiovaunuliikenteestä suurempi keskinopeus ja se, että ne kulkevat pääasiassa muusta liikenteestä erillisellä radalla, ei katuverkossa muun liikenteen joukossa (mikä mahdollistaa "tavallista" raitiovaunua suuremman keskinopeuden).

Tampereen "2020-luvun ratikka" on toteutukseltaan pikaraitiotietyyppinen. "Pikaratikaksi" sitä kutsutaan esimerkiksi Tampereen raitiovaunujen ensiesittelyn yhteydessä helmikuussa 2019 tehdyssä MTV:n videopätkässä.

Kysymyksiä ja vastauksia | Pikaratikka | HSL.fi 
Tampereen raitiotie - tietoa | Raitiotieallianssi 
Tällainen se on! Tampereen raitiovaunu esiteltiin ensimmäisen kerran – valaistus vaunussa muuttuu vuorokauden aikojen mukaan - MTVuutiset.fi

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Vastauksessa verrataan uutta Espoon-Itiksen ratikkaa Helsingin kantakaupungin vanhojen reittien sporiin - ei Tampereen Hervanta-Pyynikki-liikenteeseen, jota kysyttiin.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.