Onko jokin suomen nykyisistä kehitystukikohdemaista sellainen missä korruptio voi merkittävästi uhata kehitystuen taloutta tai väestöä tukevaa merkitystä?

Kysytty
20.6.2020

Onko jokin suomen nykyisistä kehitystukikohdemaista sellainen missä korruptio voi merkittävästi uhata kehitystuen taloutta tai väestöä tukevaa merkitystä?

Vastaus

Vastattu
24.6.2020
Päivitetty
24.6.2020

Tietoa Suomen kehitysavusta, mm. maista joille on suunnattu kehitysapua vuonna 2020, löytyy Ulkoministeriön sivuilta. Sivuilla on myös tietoa kehitysyhteistyömaksatusten seurannasta.

https://um.fi/suomen-kehitysyhteistyon-maararahat#Maittain

Ylen MOT-ohjelma kertoi vuonna 2016 Sambian maatalousjärjestöjen saamasta kehitysavusta, joka meni pääosin muihin tarkoituksiin kuin mihin se oli myönnetty. Tuki on sen jälkeen jäädytetty.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/10/13/suomen-kehitysapua-katosi-korruptioon-sambiassa

Monien ohjeiden ja lainsäädännön avulla korruption mahdollisuus pitäisi pystyä kitkemään. Käytössä on myös käsikirja, joka tarjoaa konkreettisia välineitä estää korruptiota kehitysyhteistyössä. Täysin aukotonta seuranta ei tietysti koskaan ole.

https://um.fi/kehitysyhteistyon-linjauksia-ohjeita-ja-lainsaadantoa

https://um.fi/ajankohtaista/julkaisu/-/asset_publisher/y1UaYqTMXWgv/content/julkaisu-anti-corruption-handbook-for-development-practitione-1

 

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.