Onko Jeanne Calment varmistunut maailman tiettävästi vanhimmaksi koskaan eläneeksi henkilöksi? Sellaista epäilyähän on ollut, että tuo Calmentiksi väitetty…

Kysytty
19.1.2022

Onko Jeanne Calment varmistunut maailman tiettävästi vanhimmaksi koskaan eläneeksi henkilöksi? Sellaista epäilyähän on ollut, että tuo Calmentiksi väitetty vuonna 1997 kuollut henkilö olisi todellisuudessa ollut hänen tyttärensä.

Vastaus

Vastattu
20.1.2022
Päivitetty
20.1.2022

Calmentin 122 vuoden ikä on kyseenalaistettu ja mahdollisesta petoksesta spekuloitu. Vuonna 2019 ryhmä gerontologisia asiantuntijoita kuitenkin julkaisi selvityksen, jonka mukaan käytettävissä olevien todisteiden perusteella Calmentin ikää voidaan pitää oikeana ja petosepäilyjä aiheettomina.

Jean-Marie Robine, Michel Allard, François R Herrmann, The real facts supporting Jeanne Calment as the oldest ever human. - The Journals of Gerontology: Series A, Volume 74, Issue Supplement_1, December 2019, Pages S13-S20 | https://doi.org/10.1093/gerona/glz198

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kyseessä on huijaus ilman muuta. Kun äiti kuoli pitkään sairastettuaan, otti tytär hänen henkilöllisyytensä, jotta tavaratalon omistanut perhe välttyisi raskailta perintöveroilta. Viranomaisia on myös voitu lahjoa. Gerontologi Juri Deigin on tutkinut tätä asiaa ja julkistanut mm. valokuvia äidistä ja tyttärestä, yhdessä kuvassa he ovat myös yhdessä. Valokuvia on onneksi jäänyt vaikka vanha nainen antoi ennen kuolemaansa käskyn hävittää kaikki vanhat kuvat! Jokainen voi todeta, että he ovat täysin erinäköisiä. Vuonna 1997 muka 122-vuotiaana kuollut nainen oli todellisuudessa Yvonne-tytär, jolla oli ikää 99 vuotta.

https://medium.com/@yurideigin/jaccuse-why-122-year-longevity-record-ma…
https://yurideigin.medium.com/more-evidence-for-jeanne-calments-identit…
https://medium.com/@yurideigin/jeanne-or-yvonne-new-evidence-in-the-cal…

Tässä vielä kuvia äidistä ja tyttärestä, jotka Deigin on julkaissut Twitterissä.

Kuvia äidistä yksinään:
https://postimg.cc/fkggWvF9
Äiti isänsä ja ilmeisesti Yvonnen lapsen kanssa:
https://postimg.cc/zbHHC8z5
Toinen yhteiskuva äidistä ja tyttärestä, tytär Yvonne 5. vasemmalta (sama juhla-asu kuin aiemmin julkaistussa kuvassa) ja äiti Jeanne 3. oikealta, heidän nimensä ovat kuvan toisella puolella henkilön kohdalla (peilikuvana eli 5. oikealta ja 3. vasemmalta):
https://postimg.cc/WFpTV7yy

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.