Onko ikärajoituksia lasten lainaamille kirjoille? Voiko henkilökunta kieltää esim.10 vuotiasta lainaamasta vaikkapa Portterin kirjoja ja jos voi, niin mikä…

Kysytty
25.4.2012

Onko ikärajoituksia lasten lainaamille kirjoille? Voiko henkilökunta kieltää esim.10 vuotiasta lainaamasta vaikkapa Portterin kirjoja ja jos voi, niin mikä olisi perustelu?

Vastaus

Vastattu
27.4.2012
Päivitetty
27.4.2012

Toisin kuin elokuville ja peleille, kirjoille ei ole ikärajoituksia tai -suosituksia. Henkilökunta ei voi kieltää lasta lainaamasta mitään tiettyä kirjaa.

Kysymykseen on vastattu Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa aiemminkin. Vastauksessa pyritään selittämään sitä, miksi kirjojen ikärajoitukset eivät ole perusteltuja:
http://www2.kirjastot.fi/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=32bf4e2a-5cab-405…

Kiinnostavaa keskustelua siitä, tulisiko kirjoissa olla ikäsuosituksia, on käyty muuallakin internetissä. Esimerkiksi Koko lailla kirjallisesti -blogi (http://kokolaillakirjallisesti.blogspot.com/2011/08/kielletyt-kirjat.ht…) ja Helsingin Sanomien Kirjallisuuskriitikko-blogi (http://blogit.hs.fi/kirjat/2009/04/22/ai-etta-kirjoille-ikarajat/) käsittelevät aihetta.

Vuonna 2010 kristillisdemokraattien kansanedustaja Leena Rauhala vaati kirjoille ikärajoja hallitukselle esittämässään kirjallisessa kysymyksessä (http://www.marmai.fi/uutiset/kansanedustaja+vaatii+kirjoille+ikarajoja/…).

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.