Onko Hyöky rekisteröity nimi? Mikä on M/S HÖKYN nimen tausta?

Kysytty

Onko Hyöky rekisteröity nimi?
Mikä on M/S HÖKYN nimen tausta?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Hyöky on rekisteröity nimi. Rekisteröidyt nimet löytyvät Väestörekisterikeskuksen Nimipalvelusta, http://verkkopalvelu.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=1 . Kaikki Suomessa käytössä olevat sukunimet rekisteröidään Nimilain, http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1985/19850694 mukaisesti ja ovat siten myös suojattuja.

Laivojen nimistä ja niiden taustoista löytyy paljonkin aineistoa internetistä ja esim. yksityisten veneiden nimenantoperusteita on tutkittu (https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/90881/gradu2013Hallberg.pdf…, samoin kauppalaivojen nimiä (https://www.theseus.fi/handle/10024/50434). Laivojen nimien taustoja on tutkinut myös Anita Schybergson, Adonis och Aallotar : finländska fartygsnamn i historiskt perspektiv, http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C|Rb2044538

Ms. Hyöky kuuluu Hurja-luokan moottoritorpedoveneisiin, kuten myös Hirmu, Hurja, Hyrsky ja Häijy, jotka Suomi vastaanotti v. 1943 Italian Baglietto veistämöltä. Moottoritorpedoveneet nimettiin kuvaavilla nimillä, mm. Taisto-luokan moottoritorpedoveneet saivat nimikseen Tarmo, Tuima, Tuisku, Tuuli ja Tyrsky.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.