Olen opiskellut kauan sitten Pietarsaaren Kauppaoppilaitoksessa ja sieltä tultiin yo-merkonomiksi. Mikä titteli on englanniksi, kun yo-merkonomia kai ei enää…

Kysytty
25.6.2009

Hei. Olen opiskellut kauan sitten Pietarsaaren Kauppaoppilaitoksessa ja sieltä tultiin yo-merkonomiksi. Mikä titteli on englanniksi, kun yo-merkonomia kai ei enää ole. Pelkkä merkonomi on mot:ssa Vocational Qualification in Business and Administration. Erikoistuin matkailualaan. Pystyttekö auttamaan?

Vastaus

Vastattu
26.6.2009
Päivitetty
6.3.2018

Ammatillisen koulutuksen tutkintonimikkeet englanniksi - suositus käännöksiksi -monisteesta (45/1997) löytyy vain merkonomin nimike. Monisteen sarakkeista uudessa rakenteessa toisen asteen kohdalla liiketalouden perustutkinto, merkonomi on Vocational Qualification in Business and Administration (merkonomi) ja opistoasteen kohdalla liiketalouden opistotutkinto, merkonomi on Diploma in Business and Administration (merkonomi). Väistyvässä rakenteessa on erilaisia merkonomeja kuten (opistoasteen) merkonomi, matkailulinja - Diploma in Business and Administration, Tourism (merkonomi); uudessa rakenteessa on matkailualan tutkinto - Diploma in Tourist Industry. Tietoa saa myös Opetushallituksen sivuilta Ammatillisten tutkintojen nimikkeet englanniksi (http://www.oph.fi/SubPage.asp?path=1,438,5098 ). Opetusministeriön Suomen koulutusjärjestelmässä suoritettavat tutkinnot ja opinnot -sivuilta löytyy linkki ammatillisiin tutkintoihin (Finlex), jossa on Opetusministeriön asetus ammatillisista perustutkinnoista (216/2001) ( http://www.finlex.fi/fi/laki/smur/2006/20060606 ). Voi valita ajantasaisen tai alkuperäisen säädöksen. Alkuperäisen asetuksen tutkinnot ovat pdf-liitteessä. Tutkinto on merkonomi. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen lyhenneluettelossa (http://www.kotus.fi//index.phtml?s=2149 ) sanotaan suoraan, ettei ylioppilasmerkonomi ole virallinen tutkintonimike.

26 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Päivää, täällä kauan sitten merkonomiksi opiskellut. Muistan omaltakin ajaltani, että "ylioppilasmerkonomi" ei ollut virallinen nimike, todistuksia jakaessaan rehtorikin sanoi kaikkia "merkonomiksi", niitäkin jotka olivat yo-pohjaisella luokalla.

Kauppaopiston todistuksessani vuodelta 1969 ei ole mitään tutkintonimikettä, ei siis merkonomiakaan. On vain, että henkilö on suorittanut kauppaopiston kurssin.
Englanniksi käytän Diploma in Business and Administration tai Business College Diploma. MJK:n 2-vuotisesta taloushallintotutkinnosta vuodelta 1976 käytän Higher Diploma from Institut for Economic and Administaration. Nämä ovat kelvanneet.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.