Ohittiko ruotsalainen Abba-yhtye tosiaan Volvo-autot Ruotsin suurimpana vientituotteena yhtyeen auosion ollessa suurimmillaan vuonna 1977?

Kysytty
12.8.2020

Ohittiko ruotsalainen Abba-yhtye tosiaan Volvo-autot Ruotsin suurimpana vientituotteena yhtyeen auosion ollessa suurimmillaan vuonna 1977?

Vastaus

Vastattu
14.8.2020

Hei!

ABBAn virallisella sivustolla kerrotaan, että ABBAn puoleksi omistaman levy-yhtiön Polar Music Internationalin menestyksen vuoksi syntyi myytti, jonka mukaan levy-yhtiö oli kannattavampi kuin Volvo. Levy-yhtiön käyttöpääoman voitot olivat suuremmat kuin Volvon, mutta dollareilla mitattuna Volvo oli suurempi. 

https://abbasite.com/articles/in-focus-polar-music-the-story-of-abbas-record-label/ 

Tarkempaa vastausta en tähän löytänyt. Löysin enimmäkseen sivustoja, joilla ABBAn mainittiin olleen Volvon jälkeen toiseksi suurin vientituote, mutta näilläkään sivustoilla väitteelle ei ole annettu lähdettä. 

https://www.roughguides.com/destinations/europe/sweden/stockholm/swedens-fab-four-abba/ 

https://www.sbs.com.au/guide/article/2017/05/08/7-insane-things-you-should-know-about-abba

https://www.volvocars-partner.ch/blog/2020/04/28/agnetha-wird-70-bjoern-wird-75-abba-in-zahlen/ (saksankielinen blogikirjoitus, jonka alussa mainitaan ABBAn olleen Volvon lisäksi Ruotsin menestyneimpiä vientituotteita 1970-luvulla)

 

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.