Mustan lapsuudestani, ehkä 1940-luvun loppupuolella tai 1950-luvun alussa, kun pyysin äitiäni aina yhä uudestaan ja uudestaan lukemaan minulle lastensatua…

Kysytty

Hei!
Mustan lapsuudestani, ehkä 1940-luvun loppupuolella tai 1950-luvun alussa, kun pyysin äitiäni aina yhä uudestaan ja uudestaan lukemaan minulle lastensatua nimeltä "Kun nuket karkasivat". Satu kosketti kovasti. Kirja oli ehkä vajaan sentin paksuinen ja sisälsi myös muita satuja. Kirjan nimeä enkä kirjoittajaa muista. Löytyisikö mistään tietoa kirjan nimestä, tekijästä ja mahtaisiko löytyä vieläpä tämä satukirja jostain?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kallion kirjaston Satukortiston mukaan satu "Kun nuket karkasivat" sisältyy Sylvi Kauhasen kirjaan "Tinasotamiehen anoppi ja muita satuja" (WSOY, 1944). Kirja sisältää myös seitsemän muuta satua ("Koira parantolassa", "Lumiukkojen kokous", "Mansikkakuninkaan tytär", "Nalle laivapoikana", "Oudin kultakannel" ja "Satu Mustasta Pekasta").

Kirja kuuluu joidenkin Suomen yleisten kirjastojen kokoelmiin. Kyseiset kirjastot löytyvät helposti Frank-monihaulla (ks. linkki alla). Sinun kannattaa kysyä omasta lähikirjastostasi mahdollisuutta tilata kirja kaukolainaan.

http://pandora.lib.hel.fi/kallio/sadut/
http://monihaku.kirjastot.fi/fi/frank/search/
https://fennica.linneanet.fi/vwebv/searchBasic
http://www.helmet.fi/fi-FI

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kaukolainaa tilatakseen asiakkaan ei tarvitse selvittää, minkä kirjaston kokoelmissa kirja on. Oman paikkakunnan kirjaston henkilökunnan ammattitaitoon kuuluu ottaa selvää kirjan saatavuudesta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.