Miten työhön sijoittumisen kannalta eroavat yliopiston informaatiotutkimuksen opinnot ammattikorkean kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelmasta? Mikäli…

Kysytty
1.7.2010

Miten työhön sijoittumisen kannalta eroavat yliopiston informaatiotutkimuksen opinnot ammattikorkean kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelmasta? Mikäli valmistuu yliopistosta, voiko tehdä kaikkia samoja töitä kuin ammattikorkeasta valmistuessa?

Vastaus

Vastattu
1.7.2010
Päivitetty
1.7.2010

Opetusministeriön sivuilla on tietoa kirjastoalan koulutuksesta http://www.minedu.fi/OPM/Kirjastot/kirjastoalan_koulutus/Korkeakoulutas… .

Kirjastoasetus on muuttunut 1.1.2010... "Kunnan kirjastolaitoksen henkilöstöstä vähintään 45 prosentilla tulee olla korkeakoulututkinto ja vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot" . http://www.minedu.fi/OPM/Kirjastot/kirjastoalan_koulutus/index.html

Kirjastonhoitajan työnkuvan, oli hakija valmistunut sitten ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta, määrittelee yleisessä kirjastossa pitkälti työnantaja. Esimerkiksi Oulun kaupunginkirjastossa on tällä hetkellä avoinna yksi kirjastonhoitajan paikka, jonka kelpoisuusehdot ja tehtävät on kerrottu työpaikkailmoituksessa https://www.oukapalvelut.fi/rekry2/application?forward_view=2&jobId=208… .

Seinäjoen ammattikorkeakoulun sivuilla kerrotaan myös, millaisiin tehtäviin tradenomit yleisissä kirjastoissa sijoittuvat http://www.seamk.fi/?Deptid=1391 .

Heli Häkli on gradussaan (2006) käsitellyt kirjastoalan koulutusta ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa http://www.oulu.fi/hutk/info/julkaisut/HeliHakli-Gradu.pdf

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä on tehnyt ehdotuksen yleisten kirjastojen laatusuositukseksi. Tässä määritellään myös henkilöstöä ja osaamista koskevat tavoitteet:
http://wiki.kirjastot.fi/index.php/Okm-laadunhallintasuositus_OSA-2#Hen…

Ammattikorkeakoulun kirjastonhoitajan työtä kuvataan seuraavassa: http://julkaisut.turkuamk.fi/isbn9789522161307.pdf

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.