Miten monta vastaajaa ja kirjastoa on nykyisin mukana Kysy kirjastonhoitajalta palvelussa? Onko vastaajat ryhmitelty osaamisalueiden mukaan, vai vastaavatko…

Kysytty
21.6.2010

Miten monta vastaajaa ja kirjastoa on nykyisin mukana Kysy kirjastonhoitajalta palvelussa? Onko vastaajat ryhmitelty osaamisalueiden mukaan, vai vastaavatko kaikki kaikkeen?

Vastaus

Vastattu
21.6.2010
Päivitetty
16.3.2021

Vastaajien määrä vaihtelee vuosittain, viime vuonna tilastojen (2009) mukaan vastaajia oli 324. Tämä tarkoittaa sitä, että 324 eri henkilöä on vastannut viime vuonna kysymyksiin palvelussamme.

Vastaajatahoja on useita kymmeniä, osa näistä, Lapponica-tietopalvelu ja Näkövammaistieto, koostuvat monesta toimijasta. Edellisessä on mukana 18 vastaajaa, Lapin kirjastoja, museioita sekä tutkimuskeskusten tietopalveluja. Erikoiskirjastoja on 17, kunnan-/kaupuginkirjastoja on 48. Vastaajakirjastot löytyvät täältä, https://www.kirjastot.fi/kysy/tietoa-palvelusta/kirjastot.

Vastaajakirjastosivuilla on lueteltu erikoiskirjastojen aihealueet. Siellä vastataan pääsääntöisesti aiheista esitettyihin kysymyksiin, ellei ole kyseessä selkeästi sellainen tiedontarve, johon tarvitaan yleisiä helppoja tietolähteitä aiheesta. Tällaisia ovat esim. kouluesitelmät.

Ainoastaan sellainen vastaamista ohjaava neuvo on annettu, että jos asiakas on valinnut vastaajakirjaston täydentämällä aiheen kysymyslomakkeesta, annetaan etusija vastaamisessa sille kirjastolle, josta asiakas sitä toivoo. Muutoin kaikki vastaavat kaikkeen.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.