Mitä tarkoittaa sanonta "Maasta sinä olet tullut, maaksi pitää sinun jälleen tuleman"?

Kysytty
29.5.2010

Mitä tarkoittaa sanonta "Maasta sinä olet tullut, maaksi pitää sinun jälleen tuleman"?

Vastaus

Vastattu
29.5.2010
Päivitetty
13.11.2018

Hautajaisissa arkkua hautaan laskettaessa käytetään kysymääsi sanontaa, kun arkun päälle heitetään multaa. Pentti Lempiäisen Pyhät toimitukset -kirjan (2004) mukaan rituaali viittaa siihen, että elämämme on kolmiyhteisen Jumalan käsissä ja toisaalta kirkon kolmiosaiseen opetukseen ihmisestä: (1) Ihminen on luotu "maasta".(Raamatun luomiskertomuksessa Jumala ottaa maan tomua ja muovaa siitä ensimmäisen ihmisen). (2) Ihminen on osa katoavaista luomakuntaa, hänen on tultava "maaksi jälleen" .(3) Kuolema ei ole elämän loppu. Jeesus herättää viimeisenä päivänä kaikki kuolleet.

86 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

mitä se tarkoittaa että Jeesus herättää viimeisenä päivänä kuoleesta ,
Mikä on viimeinen päivä?

Martta, jonka veli Lasarus oli ollut kuolleena neljä päivää, sanoi Jeesukselle veljeään koskien: "Tiedän että hän nousee ylösnousemuksessa viimeisenä päivänä."
Martta siis tosiaan odotti ylösnousemuksen tapahtuvan joskus myöhemmin ja oli osaltaan oikeassa.
Jeesus kuitenkin herätti Lasaruksen kuolleista tuona samana päivänä, läheistensä iloksi ja vakuudeksi siitä että ylösnousemus on mahdollista.

Mutta mikä tosiaan on Viimeinen päivä ja kuinka pitkä aika se on?

Raamatussa sanotaan että Jumalalla on asetettuna aika, jolloin on määrä "tuomita asuttu maa vanhurskaudessa" (eli oikeudenmukaisesti) ja siihen tehtävään hän on asettanut Poikansa Jeesuksen.

Viimeinen päivä on sama kuin Tuomiopäivä, ns. maailmanlopun jälkeinen aika maan päällä, kun pahuus on poistettu. (Ei maapallon eikä ihmiskunnan tuho).
Jeesus herättää tuolloin ihmisiä kuolleista, ohjaa maan puhdistamista ja muuttamista paratiisiksi, jollaiseksi Jumala sen alunperin tarkoitti.
Ilmestyskirjassa sanotaan että ne uskolliset, jotka Jumala valitsee taivaaseen, 'hallitsevat kuninkaina Kristuksen kanssa tuhat vuotta'.

Viimeisenä päivänä tapahtuvassa laajamittaisessa ylösnousemuksessa elämän saavat Raamatun mukaan "vanhurskaat ja epävanhurskaat".
Vanhurkaat ovat eläessään Jumalalle uskollisia olleet, esim. Daavid, Job ja Daniel.
Epävanhurskaat ovat sellaisia ihmisiä, joilla ei elämänsä aikana ollut mahdollisuutta kuulla Jumalasta ja oppia tuntemaan häntä. He saavat uuden mahdollisuuden.
Siihen saakka kun kuolleet saavat ylösnousemuksen, he nukkuvat tiedotonta kuoleman unta, "eivät tiedä mitään", kuten Raamattu asian ilmaisee.

Maa on ihmisen tiedostumaton mieli, jonne pitää palata, jotta voi syntyä uudestaan Vedestä ja Hengestä.

Viimeinen päivä on joko 30. tai 31. päivä. Helmikuussa se on poikkeuksellisesti 28. päivä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.