Mistä voi loytää hardbass levyjä?

Kysytty
4.11.2018

Mistä voi loytää hardbass levyjä?

Vastaus

Vastattu
7.11.2018
Päivitetty
7.11.2018

Hardbass (tai hard bass) on 2000-luvun alussa Venäjällä ja Itä-Euroopassa kehittynyt nopeatempoinen elektronisen musiikin alalaji. Erään lähteen mukaan musiikkityyli oli alun perin Youtube-vitsi, mutta kasvoi viraali-ilmiöksi. 

Discogs-sivuston mukaan hardbass-levyjä on kyllä julkaistu runsaasti myös CD-muodossa, mutta ainakaan suomalaisiin kirjastoihin niitä ei ole hankittu. Voi olla, että levyjä ei ole koskaan laajassa levityksessä ollutkaan. Amazonissa näyttäisi olevan jonkin verran fyysisiäkin hardbass-levyjä, mutta sielläkin on enemmän tarjolla mp3-download- tai suoratoisto-vaihtoehtoa.

Youtubessa hardbass-videoita luonnollisesti on runsaasti, onhan koko ilmiö pitkälti Youtuben välityksellä syntynyt ja kasvanut. Jos yksittäisten videoiden katselu/kuuntelu ei kiinnosta, niin ainakin Spotifyssa on runsaasti myös kokonaisia hardbass-albumeita. 

Englanninkielisen Wikipedian hardbass-sivulla on lueteltu useita hardbass-artisteja ja tunnetuimpia kappaleita. Kannattaa tehdä siis käyttää noita artistinimiä eri palveluissa (Discogs, Amazon, Youtube, Spotify...).

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.