Mistä saisin tietoa kaupunkitarinoista(yliluonnollisista asioista ja tapahtumista), kuten haiharan nukkemuseon "sininen neito" ja muita kummituksia.tampere ja…

Kysytty
1.6.2001

mistä saisin tietoa kaupunkitarinoista(yliluonnollisista asioista ja tapahtumista), kuten haiharan nukkemuseon "sininen neito" ja muita kummituksia.tampere ja lähiympäristö?

Vastaus

Vastattu
7.6.2001
Päivitetty
7.6.2001

Hei!

Tässä joitakin nettiosoitteita aiheesta:
http://www.mediaconsultit.com/vtvesitalous/Vesitalous200101/vaan.html (sivun lopussa on mm. mainittu monia lähdeteoksia, joista löytää lisää tietoa ja esim. Tampereen kaupunginkirjastosta löytyy ko. sivulla mainittuja Leea Virtasen kirjoja).
Osoitteessa http://personal.inet.fi/tiede/poltergeist/english.htm on pienet kuvaukset suomalaisista kummitustarinoista, mutta ennen kaikkea tältä sivulta on taas pieniä linkkejä (numeroita), jotka johtavat moniin kirjallisiin lähteisiin.
Tampereen kaupunginkirjastossa on myös kirja nimeltään Olevaisen yöpuoli, tekijä: Tikkala, Heikki ja siinä kerrotaan paikallisia kummitustarinoita ympäri Suomea ja mm. kuuluisista Ylöjärven kummituksista. Samasta asiasta kertova Ylöjärven kummitukset -kirja on Pirkanmaa-kokoelmassa ja sitä saa lukea täällä kirjastossa, mutta kotilainaan sitä ei saa. Sinisestä neidosta löytyi netistä pienet kuvaukset osoitteista http://kauksu.kaukajarvi.fi/oppilastyot/fin80/historia/teksti.htm ja
http://manseyhteisot.uta.fi/kaukajarvi/Tarinat/haihara.htm

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.