Mistä saisi tietoa Kreikan ruokakulttuurin historiasta?
Vastaus
Etsin aiheesta suomenkielistä kirjallisuutta seuraavista yhteistietokannoista: Linda (Suomen korkeakoulukirjastot), Manda (Suomen yleiset kirjastot) ja Fennica (Suomen kansallisbibliografia).
Lindasta löytyivät teokset:
Flacelière, Robert:
Sellaista oli elämä antiikin Kreikassa : miten Ateenan suuruuden aikana elettiin.
Porvoo : WSOY, 1972
Lilja, Saara:
Antiikkia ja myyttejä.
Porvoo Helsinki Juva : WSOY, 1999.
Englanniksi Lindasta löytyisi enemmänkin:
esim.
Dalby, Andrew:
Siren feasts : a history of food and gastronomy in Greece.
London : Routledge, 1995.
Garnsey, Peter:
Food and society in classical antiquity.
Cambridge : Cambridge University Press, 1999.
Mandasta löytyivät:
Berriedale-Johnson, Michelle:
Historian herkkuja : British Museumin keittokirja.
Karisto : Hämeenlinna, 2002.
Eurooppa: Ruumis ja sielu.
Porvoo Helsinki Juva : WSOY, 1995.
Fennicasta löytyi vain em. Antiikkia ja myyttejä.
Näitä teoksia voitte kysyä omasta kirjastostanne. Mikäli niitä ei sieltä löydy, voitte tehdä niistä kaukolainatilauksen.
Artikkelitietokannoista Aleksi ja Arto löytyivät lisäksi seuraavat artikkelit:
Käydään kulinarismin lähteillä / toim. Tuula Kinnarinen.
Tiede 2000, v.1997 ; no.7 ; s.42-49.
Niklander, Hannu:
Kansantajuista kulttuurihistoriaa.
Kanava, v.1991 ; no.8 ; s.511-512.
Kommentoi vastausta