Mistä maasta on lähtöisin idea, että opettajat työskentelevät tiiviisti yhdessä, joita Ruotsissa kutsutaan "lärarlag" tai "arbetslag" nimellä? Suomessa ei…

Kysytty
5.2.2009

Mistä maasta on lähtöisin idea, että opettajat työskentelevät tiiviisti yhdessä, joita Ruotsissa kutsutaan "lärarlag" tai "arbetslag" nimellä? Suomessa ei tietääkseni vielä tähän olla menty, onneksi. Näissä opettajat suunnittelevat yhdessä ja työ ei ole enää millään lailla itsenäistä. Tämä tuli mieleeni nyt , kun nyt on keskusteltu pajon päiväkodeista ja mistä malli näihin on saatu.

Vastaus

Vastattu
9.2.2009
Päivitetty
9.2.2009

Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Finsk-svensk utbildningsordlistan
(http://kaino.kotus.fi/www/ordlistor/utbildningsordlista_05.html) mukaan lärarlag on suomeksi opettajatiimi.

Opettajatiimi-periaatteella tunnutaan suomalaisissakin kouluissa työskenneltävän. Mikko Takalan "Uus-opettajuus" ja innovatiivinen tiimikoulu -kirjassa puhutaan vanhasta, oppikoulun aikaisesta kateederiopetuksesta, yksintekemisestä. Tämä uusi tiimimäinen työskentelytapa kuuluu opettajan uuteen työkulttuuriin (s. 73).

Tiimityöskentelystähän puhutaan monilla muillakin työelämän aloilla. Sitä, mistä maasta malli on lähtöisin, taitaa olla mahdoton selvittää. Todennäköisesti se on syntynyt samoihin aikoihin useassa maassa.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.