Mistä löytyy tarina kolmesta apinasta, joista yksi ei kuule, yksi ei puhu ja yksi ei näe. Esim. se, joka ei kuule, peittää käsillään korvansa jne.

Kysytty
16.7.2001

Mistä löytyy tarina kolmesta apinasta, joista yksi ei kuule, yksi ei puhu ja yksi ei näe. Esim. se, joka ei kuule, peittää käsillään korvansa jne.

Vastaus

Vastattu
19.7.2001
Päivitetty
12.10.2018

Tässä jotain tietoa sinulle kolmesta apinasta - valitettavasti en onnistunut löytämään sinulle yhtään teosta, missä olisi kyseinen tarina kerrottuna - saattaa myös olla, yhtä ainoaa tarinaa ei olekaan, vain erilaisia muunnelmia tästä myytistä eri muodoissa: veistoksia, erilaisia viittauksia uskomuksissa jne. Sen sijaan löytyy tietoa myytin lähteestä, ja tarinaan liittyvistä kuvista. Jos joskus onnistut löytämään sadun, olisimme iloisia, jos lähettäisit tiedon meille!
Eli: Kolme apinaa liittyy ikivanhaan japanilaiseen uskomusperinteeseen. Japanissa legendan aihe ilmenee niin uskonto- kuin kirjallisuustieteessäkin. Aihetta on käytetty paljon taiteessa: Nikko-nimisestä paikasta Japanissa löytyy puukaiverrustyö, missä kolme apinaa esiintyvät; yksi peittää silmänsä, toinen korvansa ja kolmas suunsa.Tämä viittaa legendaan liittyvään opetukseen, että pitäisi ajatella ja puhua ja tehdä vain hyvää, sillä kaikki palaa takaisin luoksemme, jopa moninkertaisena. Kyseisen veistoksen nimi on Toshogu, ja sen alla oleva kuvateksti kertoo kuitenkin kunkin apinan edustavan yhtä seuraavista maista: Intiaa, Kiinaa ja Japania...- myytti olisi varmasti tutkimuksen aiheena loputon!

38 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kolme apinaa liittyvät buddhalaiseen filosofiaan, jonka mukaan ei pidä kuull, nähdä eikä puhua pahaa.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.