Mistä kannattaa lähteä liikkeelle kun etsin tietoja USA:ssa ja Kanadassa julkaistuista Puun (teollista)kuivaamista käsittelevistä kirjoista?

Kysytty
8.8.2000

Mistä kannattaa lähteä liikkeelle kun etsin tietoja USA:ssa ja Kanadassa julkaistuista Puun (teollista)kuivaamista käsittelevistä kirjoista?

Vastaus

Vastattu
9.8.2000
Päivitetty
9.8.2000

Helsingin kaupunginkirjaston käytössä olevasta kahdesta suuresta anglosaksisesta tietokannasta Ebsco MasterFILE Premier (kokotekstiartikkelitietokanta) http://www.epnet.com ja OCLC:n First Searchin Worldcatista http://www.oclc.org/firstsearch/databases/frtable.htm
hakulausella - heat treatment - löytyi kyllä viitteitä, mutta ne näyttävät käsittelevän muuta lämpökäsittelyä kuin puun.
Hakulauseella - dry wood - Worldcat antaa ainakin yhden relevantilta tuntuvan www-osoitteen http://www.ces.ncsu.edu/nreos/wood/ .

Tervetuloa itse käyttämään tietokantoja ja arvioimaan viitteitä. Niihin on pääsy Helsingin kaupunginkirjaston asiakastyöasemilta ks. http://pandora.lib.hel.fi:6080/hs/navigate/h155/h159/h160 . Aika kannattaa varata etukäteen. Ebsco MasterFILEn pitäisi olla käytössä myös muiden kuntien kirjastoissa.

Verkkokirjakaupoista voi usein etsiä asiasanalla. Amazon http://www.amazon.com löytää hakulauseella - heat treatment wood - muutaman kirjan, mutta ne eivät ilmeisesti ole relevantteja. Lisää verkkokirjakauppoja löytyy Yahoosta http://www.yahoo.com/ esimerkiksi hakusanalla bookshop. Asiassa voisi myös auttaa alan yliopistot maailmalla, niitäkin on löydettävissä Yahoon sivuilta.

Valtion teknillinen tutkimuslaitos http://www.vtt.fi ja Tampereen teknillinen korkeakoulu http://www.tut.fi ovat tutkineet asiaa; ehkäpä niistä löytyisi asiantuntijoita tai alan tietokantoja. Jos ja kun kyseessä on suomalainen innovaatio ks. http://www.adverbi.fi/faktapro/lampopuu.html voi olla ettei Pohjois-Amerikastakaan juuri tietoa asiasta löydy. Toivotaan tuotteillenne menestystä samalla todeten, että tämä yleisten kirjastojen palvelu on periaatteidemme mukaan tarkoitettu ei-kaupalliseen käyttöön.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.