Missä kaikissa maissa voi opiskella diplomi-insinööriksi? Tarkoitan siis, että kun minulla on sellainen käsitys, että ihan joka maassa tämä termi ei ole…

Kysytty
14.8.2019

Missä kaikissa maissa voi opiskella diplomi-insinööriksi? Tarkoitan siis, että kun minulla on sellainen käsitys, että ihan joka maassa tämä termi ei ole samalla tavalla käytössä kuin esimerkiksi Suomessa, vaan niissä vastaavan tutkinnon suorittaneesta käytetään jotain muuta termiä.

Vastaus

Vastattu
19.8.2019
Päivitetty
19.8.2019

Suomessa diplomi-insinööri tarkoittaa tekniikan alan ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta henkilöä. Samantasoista koulutusta järjestetään eri puolilla maailmaa, mutta tutkintojen nimet vaihtelevat. Muutamia esimerkkejä Euroopasta:

Ruotsissa diplomi-insinööriä vastaa civilingenjör, "siviili-insinööri". Saksassa ja Itävallassa tunnetaan akateeminen titteli Diplomingenieur, mutta nimikäytäntöä ollaan yhtenäistämässä ja titteli on jäämässä pois käytöstä.

Ranskassa tekniikan alan erilliskorkeakouluissa (Grandes écoles) on Diplôme d’ingénieur -tutkinto, mutta sen suorittanut on titteliltään insinööri, ei diplomi-insinööri. Englanninkielisessä maailmassa diplomi-insinööriä vastaava tutkinto on Master of Engineering. Sen sijaan Diploma of Engineering tarkoittaa suppeampaa toisen asteen koulutusta.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Civilingenj%C3%B6r
https://www.engineer4u.at/was-macht-ein-ingenieur-wie-wird-man-dipl-ing/
https://www.faz.net/aktuell/beruf-chance/beruf/ingenieure/uni-abschlues…
https://sv.wikipedia.org/wiki/Civilingenj%C3%B6r
https://www.quora.com/What-is-diploma-in-engineering
https://www.ensta-paristech.fr/en/french-grandes-ecoles-and-diplome-d-i…

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.