Millainen ohjelma oli Kosti Kotirannan juontama Sanaleikki ja minä vuosina sitä esitettiin? Tarkoitan siis, että millaiset olivat ohjelman säännöt ja…

Kysytty
5.3.2019

Millainen ohjelma oli Kosti Kotirannan juontama Sanaleikki ja minä vuosina sitä esitettiin? Tarkoitan siis, että millaiset olivat ohjelman säännöt ja esiintyikö ohjelmassa lapsia kilpailemassa? Itselläni on hämäriä muistikuvia kyseisestä ohjelmasta, mutta muistelen, että ohjelman nimi olisi ollut Sanaleikki 6.

Vastaus

Vastattu
5.3.2019

Lapsille tarkoitettu Sanaleikki alkoi keväällä 1984 ja ohjelmaa tehtiin vuoteen 1988. Kosti Kotiranta oli mukana syksystä 1984 saakka. Hänen juontaja-aikanaan ohjelma toteutettiin tanskalaisen esikuvansa mukaisena. Luku-, kirjoitus- ja päättelytaitoa edellyttävässä visailussa ratkottiin ristisanatehtävää lauluin, loruin, kuvin ja filminpätkin annetuin vihjein. Täytettävän ruudukon vaakariveille kerättiin avainsanoja, ja ratkaisusana muodostui tietylle, joka kerta erikseen määrätylle pystyriville.

Sanaleikki teki pikaisen paluun televisioon keväällä 1992, minkä jälkeen sitä jatkettiin vielä Musikaalisena sanaleikkinä.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/27/kosti-kotiranta-arvuutteli-asioita-lasten-sanaleikissa

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.