Miksi nykyiset ja aikaisemmat k-15 leffat ovat muuttuneet kirjaston mukaan k-16 leffoiksi, sillä eihän niiden ikärajoja voi muuttaa jos ne ovat aikaisemmin…

Kysytty
9.1.2012

Miksi nykyiset ja aikaisemmat k-15 leffat ovat muuttuneet kirjaston mukaan k-16 leffoiksi, sillä eihän niiden ikärajoja voi muuttaa jos ne ovat aikaisemmin ilmestyneet? Ei se teidän vikaa ole jos ikärajat muuttuu k-16, mutta eihän kauppojenkaan nykyistä leffavalikoimaa muuteta k-15 leffiosta k-16 leffoiksi jos ne ovat aikaisemmin ilmestyneet. Alkoi vain pikkasen ärsyttämään tämä kun yhtä leffaa halusin lainata.

Vastaus

Vastattu
12.1.2012
Päivitetty
12.1.2012

Kaiken taustalla on vuoden 2012 alussa voimaan tullut ikärajauudistus, joka juontuu osoitteesta http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110710 löytyvästä kuvaohjelmalaista. Sen jälkeen vanhojen tallenteidenkin osalta noudatetaan uusia ikärajoja. Muuntamisohjeen mukaan vanhat ikärajat 11 ja 13 vuotta muutetaan ikärajaksi 12 vuotta. Ikäraja 15 vuotta nousee yhdellä vuodella eli on nyt 16 vuotta. 7 ja 18 pysyvät ennallaan. Uudet ikärajat koskevat myös kirjastoja, eikä asiasta päättäminen ole ollut kirjastojen vallassa.

Media- ja kuvaohjelmakeskuksen sivuilta osoitteesta http://www.meku.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=23&Item… löytyy lisää tietoa uudistuksesta. Osoitteessa https://www.surveymonkey.com/s/palaute voi antaa asiasta palautetta.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.