Mikä satu kyseesssä, eläimellä oli syntymäpäivät olisiko ollut jänis vai mikä, mutta päivän aikana mut eläimet toivat lahjoja sille ja kaikki toivat vain…

Kysytty
11.12.2015

Mikä satu kyseesssä, eläimellä oli syntymäpäivät olisiko ollut jänis vai mikä, mutta päivän aikana mut eläimet toivat lahjoja sille ja kaikki toivat vain sellaisia lahjoja joista itse pitivät, vasta päivän viimein olisiko ollut kilpikonna toi oikeanlaisen lahjan. ja päivänsankari oli onnellinen.

Vastaus

Vastattu
11.12.2015
Päivitetty
14.12.2015

Voisikohan kyse olla Elizabeth Shawn teoksesta "Kilpikonnan syntymäpäivä", joka julkaistiin suomeksi vuonna 1967 (WSOY). Tarina kuulostaa kovasti samalta, vaikkakin tarinan hahmot ovat hiukan eri eläimiä kuin muistelette.

Lastenkirjainstituutin tietokannassa kirjan juonta kuvataan näin: "Kilpikonnalla on syntymäpäivä ja se toivoo lahjaksi isoa ja mehevää salaatinkerää. Ensin näyttää vain siltä, että se saa eläinystäviltään lahjaksi kaikkea muuta - lihakimpaleesta mutavelliin."

Kirjan ulkoasusta kerrotaan, että se on "neliönmuotoinen kuvakirja, jonka kansikuvassa ohdake, kilpikonna ja punainen pyöreä aurinko".
Kirjan suomennoksen kannesta ei löydy kuvaa, mutta alkukielisestä löytyy parikin eri kansikuvaa netistä helposti googlettamalla kuvahausta kirjan saksankielisellä nimellä "Die schildkröte hat geburtstag".

http://www.lastenkirjainstituutti.fi/
http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/http%253A%252F%252Fdata.kirjasampo.fi…

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.