Mikä kirja? Vuosina 1976-78 opettaja luki meille kirjaa, josta muistan seuraavia asioita: kirja oli tavattoman jännittävä seikkailu, jossa muistaakseni…

Kysytty
26.3.2009

Mikä kirja? Vuosina 1976-78 opettaja luki meille kirjaa, josta muistan seuraavia asioita: kirja oli tavattoman jännittävä seikkailu, jossa muistaakseni varastettiin kirkonkellot. Ne haudattiin johonkin saareen. Poikajoukko pääsi varkaiden jäljille ja löysi haudatut kellot. Kirja oli luultavasti aika ohut ja sinikantinen, siis ei kansikuvaa. Saattaisi olla jotain 1940 - 50 luvun poikien seikkailukirjoja. Nimestä ja tekijästä ei ole mitään muistikuvaa. Nimessä saattaa olla sana kirkonkellot.

Vastaus

Vastattu
26.3.2009
Päivitetty
26.3.2009

Yksi varteenotettava ehdokas etsityksi kirjaksi voisi olla Kuva ja sana -kustantamon Toimen pojan sulkasarjassa vuonna 1962 julkaistu Ämpinsaaren kellot, jonka on kirjoittanut Heikki Hemminki. Poikajoukkoa tässä tosin ei ole - päähenkilöinä ovat hyvät toverukset Perttu ja Juha. Pojat lähtevät veneretkelle Ämpinsaareen, jossa osuvat sattumalta saarta piilopaikkanaan käyttäneiden rikollisten kätkölle ja joutuvatpa sankarimme roistojen vangiksikin ennen kuin seikkailu monien jännittävien vaiheiden jälkeen saadaan onnelliseen päätökseen ja kirkonkellot uuden kyläkirkon tapuliin.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.