Luin joskus aikoinaan suomalaisen nuortenkirjan, jonka päähenkilö oli noin 20-vuotias nuori nainen joka oli mitä ilmeisimmin lievästi masentunut. Tytön…

Kysytty
6.1.2011

Luin joskus aikoinaan suomalaisen nuortenkirjan, jonka päähenkilö oli noin 20-vuotias nuori nainen joka oli mitä ilmeisimmin lievästi masentunut. Tytön vanhemmat marmattivat töiden hakemisesta ja muusta, mutta tyttö vain loikoili päivät pitkät alakuloisena sängyssä. Kirjassa oli parin sivun mittainen monologi tytön mietteistä "kissanpesän" tekemisestä peitosta. (eli kun peiton käärii itsensä ympäri kuin makuupussin, siten että kaikki kulmat ja sivut jäävät kropan alle) Muistan tästä monologista oikeastaan tarkasti ainoastaan lauseen "itselle kissanpesä on vaikea tehdä".

Olisiko joku sattunut lukemaan samaa kirjaa, kun näillä tiedoilla on itse ainakin todella vaikea koittaa löytää kyseistä opusta?

Vastaus

Vastattu
11.1.2011
Päivitetty
11.1.2011

Kyselimme asiaa kirjastoammattilaisten valtakunnalliselta sähköpostilistalta, mutta sielläkään ei kukaan tunnistanut etsimääsi kirjaa. Tietäisiköhän joku lukijoistamme?

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Voisiko olla Kerttu Aitolan Lisempää laiffia-niminen kirja, julkaistu vuonna 2000? Kertoo siis lukion päättäneen tytön välivuodesta ja siitä, kuinka omaa paikkaa elämässä ei oikein meinaa löytyä. Luin kirjan monta vuotta sitten, mutta muistaakseni siinä oli jonkinlainen edellä kuvatun kaltainen sänkyynhautautumiskohta.

http://db3.oph.fi/netlibris/tiedot.asp?PA=422

http://kirjailijat.kirjastot.fi/kirjailija.aspx?PersonID=1524&PageConte…

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.