Löytyykö kirjaa, jossa kerrottaisiin intiaanien vanhoista metsästystavoista? Olen kuullut, että he olisivat käyttäneet risuista tehtyjä houkutuslintuja tai…

Kysytty
16.6.2003

Löytyykö kirjaa, jossa kerrottaisiin intiaanien vanhoista metsästystavoista?
Olen kuullut, että he olisivat käyttäneet risuista tehtyjä houkutuslintuja tai risuista tehtyjä pelotteluun tarkoitettuja lintuja tai muita figuureja.

Vastaus

Vastattu
16.6.2003
Päivitetty
16.6.2003

Turun kaupunginkirjaston verkkokirjastosta http://borzoi.kirja.turku.fi/Intro?formid=t_form2&sesid=1055779806 löytyy asiasanoilla "intiaanit" ja "metsästys" esim. Suomen Metsästysmuseon näyttelyluettelo Karhumiehiä, nuolia ja biisoneita, teksti Simo Hankaniemi, 1992. Tässä kirjasessa ei kuitenkaan ole mainintaa "houkutuslinnuista", sen sijaan Pentti Virrankoski mainitsee kirjassaan Yhdysvaltain ja Kanadan intiaanit (1994), että "vesilintuja houkuteltiin kuvin, jotka tehtiin kaisloin täytetystä linnunnahasta" (s. 273);myös Legayn teoksessa Intiaaniatlas (1995) mainitaan houkutuslintu. Sellaisen kuva löytyy Turun kaupunginkirjaston pääkirjastosta kirjasta The world of the American Indian (1989, s. 43-45).

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.