Löysin tämän artikkelin,jossa mainitaan kirja:Finlands ridderskaps och adels vapenbok vuodelta 1888. Olen kymmenkunta vuotta sitten ostanut kyseisen kirjan…

Kysytty

Löysin tämän artikkelin,jossa mainitaan kirja:Finlands ridderskaps och adels vapenbok vuodelta 1888.
Olen kymmenkunta vuotta sitten ostanut kyseisen kirjan,jonka ex libriksen mukaan sen on aikanaan omistanut eräs aatelismies ja kyseinen kirja oli kotkalaisella antiikkikauppiaalla.Kirja kun on hieno loistavine värillisine kuvineen en malttanut sitä olla ostamatta eritttäin kalliista hinnasta huolimatta.Enkä ole koskaan toista eksemplaaria kirjaa nähnyt.Onkohan teillä mitään käsitystä kirjan harvinaisuudesta ja arvosta.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Vanhan kirjallisuuden hintaoppaan (6. tark., korj. ja laaj.laitos. - Helsinki : Suomen antikvaariset kirjakauppiaat, 2006) mukaan kirjan hinta on (ollut) 210 €.
Netin kautta kirja löytyi myytävänä hintaan 269 kr.
http://www.bok.nu/George_Fredrik_Granfelt/Finlands_ridderskaps_och_adel…

Seuraavissa isommissa nettiantikvariaateissa kirjaa ei tällä hetkellä ollut saatavilla, mutta sivustoja kannattaa seurata tai lähettää sinne kyselyjä
http://www.antikka.net
http://www.antikvariat.net
http://www.classica.se
http://www.ilab-lila.com

Kirjan harvinaisuudesta ja arvosta kannattaa kysyä myös Hagelstamin kirjakaupasta (Kansainvälinen bibliofiilinen antikvariaatti)
http://www.hagelstam.net/PublishedService?file=page&pageID=18&freePage=…

Suomesta kirjaa löytyy muutama kappale yliopistojen kirjastoista
http://linda.linneanet.fi/F/?func=find-b-0&con_lng=fin&local_base=fin01

sekä Turun, Tampereen ja Helsingin kaupunginkirjastoista.

8 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kirja on erittäin harvinainen ja haluttu. Hintaoppaan tiedot ovat rankasti vanhentuneet ja myyntiilmoitus on lähinnä vitsi. Hagelstam myi juuri tämän kyseisen teoksen kappaleen verkkokaupassaan K1 kuntoisena (eli hyvin resuisena 350 eurolla).
Todellinen antikvariaattinen hinta on nykyään hyväkuntoisesta kappaleesta n. 600-1000 euroa. Granfeltin teos paras esitys suomalaisista aatelisvaakunoista, paljon parempi kuin esim. Kajanuksen versio.

Finlands ridderskaps och adels vapenbok-kirjasta (ensimmäinen painos vuodelta 1888) on ilmestynyt hyvävärinen uusintapainos tänä vuonna ja sitä on vielä saatavissa Akateemisesta kirjakaupasta ja muunmuassa verkkokauppa booky.fi:stä. Kirjan esittely on kotisivulla www.jniemelankirjaoy.fi ja sieltä sitä voi myös tilata. Hinta on vain 59 euroa.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.