Länsi-Pasilassa, Helsingissä pienessä puistossa on kivipaasi. Mikä on sen historia? Miksi se on siinä? Myös puiston nimi on tuntematon.

Kysytty
11.11.2019

Länsi-Pasilassa, Helsingissä pienessä puistossa on kivipaasi. Mikä on sen historia? Miksi se on siinä? Myös puiston nimi on tuntematon.

Vastaus

Vastattu
12.11.2019
Päivitetty
28.11.2019

Puisto näyttäisi olevan Taloustirehtöörinpuisto, joka on nimetty taloustirehtööri Jalmari Hopeavuoren (k. 1975) mukaan. Myös viereinen Hopeavuorenkatu on nimetty hänen mukaansa. Jalmari Hopeavuori asui pitkään Pasilassa ja toimi paikkakunnan hyväksi. Tämä tieto löytyy Helsingin karttapalvelusta https://kartta.hel.fi/ ja valitsemalla Aineistot - Nimistö - Kadut, polut ja aukiot sekä Puistot.

Taloustirehtööri Jalmari Hopeavuori oli tunnettu kauppias Helsingissä ja toimi myös monissa luottamustehtävissä kunnanvaltuustossa, seurakunnassa ja liike-elämässä. Tarkemmin Jalmari Hopeavuoren toimista voi lukea Porvarillisen työn arkistosta https://arkisto.kokoomus.net/kokoomusbiografia/.

Hopeavuoren kaupasta löytyy kolme kuvaa Helsigin kaupunginmuseon kokoelmista https://www.helsinkikuvia.fi/search/?search=hopeavuoren%20kauppa&page=1

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.