Otsikko
Kysymykseni koskee Mont-Criston Kreiviin kirjoitettuja jatko-osia. Esimerkiksi wikipediassa lukee Alexander Dumas vanhemman Monte-Cristo-sarjan kohdalla…

Kysytty

Kysymykseni koskee Mont-Criston Kreiviin kirjoitettuja jatko-osia. Esimerkiksi wikipediassa lukee Alexander Dumas vanhemman Monte-Cristo-sarjan kohdalla seuraavaa:

( http://fi.wikipedia.org/wiki/Alexandre_Dumas_vanhempi#Monte-Cristo-sarja )

Monte-Cristo-sarja
Monte-Criston kreivi 1–2 (Satakunnan kirjakauppa 1892)
Maailman herra 1–2 (Adolf Mützelburg kirjoittanut; Nide 1947)
Miljoonamorsian (Nide 1951)
Monte Criston saari (Le Princen kanssa; Nide 1952)
Montekriston kreivi (Pihl 1891)
Kreivitär Monte Cristo eli salaperäinen nainen (Jean du Boys; K.L. Rantanen 1909)

Jatko-osista löytyy myös maininta The New York Timesin artikkelissa vuodelta 1903. ( http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9D0CE0DB1F30E733A25751C0… )

Olen onnistunut löytämään teokset "Maailman herra 1-2", "Miljoonamorsian" sekä "Monte Criston saari". Listassa oleva "Montekriston kreivi" taitaa taas olla sama kirja kuin "Monte-Criston kreivi", mutta nimi vain on wanhaa suomea. Korjatkaa jos olen väärässä.

Tahtoisin vielä löytää kirjan "Kreivitär Monte Cristo eli salaperäinen nainen", mutta kyseistä teosta ei tahdo löytyä mistään, ainakaan suomeksi. Olen koettanut etsiä kirjaa divareiden lisäksi huuto.netistä (http://huuto.net/fi/), Antikasta (http://www.antikka.net/), Kirja-Antikvariaatista (http://www.kirja-antikvariaatti.net/) ja Wanhasta Unelmista (http://www.womco.fi/kirjoja.htm), mutta tuloksetta. Olen myös koettanut etsiä teosta lähikirjastojen tietokannoista, mutta en ole onnistunut sitä löytämään. Löytyyköhän kyseistä kirjaa mistään kirjastosta? Ja onkohan sitä julkaistu edes Suomessa vuoden 1909 jälkeen?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kansallisbibliografiasta löytyy Antero Taivalkosken suomentama Kreivitär Monte-Christo eli Salaperäinen nainen (Tampere: K. L. Rantanen , 1909) eli teos on ainakin Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmissa. Lisäksi se löytyy Turun yliopiston kirjaston ja Jyväskylän yliopiston kirjaston tietokannoista.

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.