Kysyisin suosittujen runojen ja joululaulujen sanoittajan Linda Kunnaksen henkilötietoja, elinaikaa, ammattia ja asuinpaikkaa ym.

Kysytty
24.11.2014

Kysyisin suosittujen runojen ja joululaulujen sanoittajan Linda Kunnaksen henkilötietoja, elinaikaa, ammattia ja asuinpaikkaa ym.

Vastaus

Vastattu
26.11.2014
Päivitetty
26.11.2014

Valitettavasti Kunnaksesta ei löydy tietoja. Hän ei ilmeisesti ole ns. julkisuuden henkilö.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Linda Kunnas syntyi 13.9.1874 Porissa ja kastettiin nimellä Anna Adolfina Esolinda. Isä oli tuntematon, äiti Ruotsin Fasternasta muuttanut Anna Katarina Claesson (1853-1875). Kunnas jäi orvoksi vuoden ikäisenä ja hänet otti kasvatikseen porilaiset Fredrik Mikael Moliis ja Johanna Karolina Ilén.

Kunnas kouluttautui kansakoulunopettajaksi ja muutti Helsinkiin. Vapaa-aikanaan hän runoili. Runoja julkaistiin mm. Opettajain lehdessä ja Joulupukki-lehdessä.

Kunnas avioitui Eemeli Kunnaksen kanssa. Yksi heidän lapsistaan oli "urkuri, pianisti, musiikkipedagogi ja kriitikko" Jouko Kunnas, yksi päätoimittaja Unto Kunnas.

Linda Kunnas kuoli 28.9.1940 Helsingissä.

Korjaus, poika Unto Kunnas oli sellisti. En tiedä, onko hän sama henkilö kuin Ristin Voiton päätoimittaja. Molemmat (tai hän) kuitenkin syntyneet 1900-luvun alussa Helsingissä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.