Konrad Wolf Oy 73.579 1933–? Korujen maahantuontiliike. Hki, Mannerheimintie 14 A. Henkilök. 1, TJ kultaseppä Hjalmar Weckström. Konrad Wolf oli jo 1926…

Kysytty
14.8.2017

Konrad Wolf Oy 73.579 1933–? Korujen maahantuontiliike. Hki, Mannerheimintie 14 A. Henkilök. 1, TJ kultaseppä Hjalmar Weckström. Konrad Wolf oli jo 1926 asunut Helsingissä kauppiaana ja hänen pääfirmansa sähkeosoite Saksassa oli Kultasusi.
Minulla on Konrad Wolfin leimoilla varustettu rannekoru ja haluaisin selvittää enemmän Konradista. Mistähän tätä tietoa löytäisi? Hän ei ilmeisesti itse ollut kultaseppä, vaan kauppias.

Vastaus

Vastattu
17.8.2017
Päivitetty
17.8.2017

Kellomies-sivustolla on lyhyt maininta rannekellojen suomalaisista nimistä. Yhtenä nimenä mainitaan Kowe, josta kerrotaan näin:

"Kelloseppä-lehti mainostaa 1930-luvun puolivälissä ”hyvä rannekello – sopivalla hinnalla, double – hopea tai kromikuorissa.” Kelloa mainosti kelloalan tukkuliike Konrad Wolf, josta nimestä kellomerkki on lyhenne. Tukkuliike toimi tuolloin Helsingissä Heikinkatu 16:ssa."

http://www.kellomies.fi/?p=6120

Valitettavasti juuri muuta emme hänestä onnistuneet löytämään. Hän oli ilmeisesti tosiaan kellojen ja korujen tukkukauppias.

Konrad Wolfia ei mainita ainakaan Jouko Kokkosen kirjassa Sata vuotta ajan tasalla : Suomen kelloseppäliitto 1906-2006 (2006) eikä Kellomiesten kirjassa (Suomen kelloseppäliiton 25-vuotisjulkaisu, toimittaneet L. N. Tuomi, Uuno Tuomi, Huugo Vasara 1931)

Löytyisikö lisävalaistusta Suomen kelloseppäliiton tai Suomen kultaseppien liiton kautta:

http://www.kelloseppaliitto.fi/fi/Kellosepp%C3%A4liitto/Alan%20julkaisu…

http://www.suomenkultaseppienliitto.fi/

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

1.) Finnasta (https://www.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:00000r7f) löytyy Konrad Wolf Oy:n valmistamat leivospihdit, jotka kuuluvat Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin. Kannattaa varmaankin soittaa tai laittaa sähköpostia Helsingin kaupunginmuseoon. He osannevat auttaa eteenpäin. 2.) Kirjoita Googlen hakukenttään: "Konrad Wolf" Helsinki ja klikkaa hakukentän alta kohta: Kuvahaku -> esiin tulevien kuvien joukossa Konrad Wolf Oy:n osakekirja. 3.) Kysymyksessä puhutaan rannekorusta, mutta vastauksessa rannekellosta. Olipa kyseessä kumpi tahansa, Museo-Finnaa voi kokeilla: https://museot.finna.fi/?lng=fi (kirjoita hakukenttään esim. rannekorut). 4.) Museovirastosta voisi kysyä, kuka tai mikä museo on Suomessa rannekorujen/rannekellojen historian asiantuntija. 5.) Kansalliskirjaston digitoiduista sanomalehdistä löytyy mainintoja Konrad Wolfista, mutta lehdet ulottuvat vain vuoteen 1920 asti. (https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/search?query=%22konrad%20…)

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.