Ketkä ovat suomalaisen nykykirjallisuuden 5 keskeisintä kirjailijaa

Kysytty

ketkä ovat suomalaisen nykykirjallisuuden 5 keskeisintä kirjailijaa

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Valitettavasti kysymykseesi on mahdotonta antaa yksiselitteistä ja oikeaa vastausta. Tarkoitetaanko nykykirjallisuudella 2000-luvun kirjallisuutta vai esim. viimeisen sadan vuoden aikana kirjoitettua kirjallisuutta, tai esim. niiden kirjailijoiden teoksia, joilta viime vuosina on julkaistu kirjoja.

Eri kirjallisuudenlajeja on myös vaikea laittaa merkittävyysjärjestykseen: esim. vertailla runoutta ja suorasanaista kaunokirjallisuutta tai lasten- ja aikuisten kirjallisuutta, tai vaikka dekkareita muuhun kaunokirjallisuuteen.

Ovatko niiden kirjailijoiden kirjat, joita myydään tai lainataan paljon kirjastoista, keskeisempiä kuin vähemmän kysytyt? Lisäksi ainoastaan viiden kirjailijan nostaminen esiin olisi aika sattumanvaraista: keskeisiä kirjailijoita on varmasti useampia.

Helsingin kaupunginkirjaston Sanojen aika –tietokanta esittelee suomalaisia nykykirjailijoita. Heidän joukostaan löytyy monta keskeistä kirjailijaa:
http://kirjailijat.kirjastot.fi/fi-FI/

Suomen kirjasäätiö on jakanut vuodesta 1984 alkaen kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon eli tunnustuksen Suomen kansalaisen kirjoittamasta ansiokkaasta kirjasta. Palkitut ja ehdolla olleet ovat varmasti keskeisiä suomalaisia nykykirjailijoita:
http://www.kustantajat.fi/kirjasaatio/palkinnot/

16 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.