Jos sanotaan ihmisestä leikillisesti tietotoimisto Matti Meikäläiseksi ja jos haluaa liittää perään yhtiömuodon, mikä tähän olisi sopivin yhtiömuoto?

Kysytty

Jos sanotaan ihmisestä leikillisesti tietotoimisto Matti Meikäläiseksi ja jos haluaa liittää perään yhtiömuodon, mikä tähän olisi sopivin yhtiömuoto?

Vastaus

Vastattu

Matin tietotoimiston tapauksessa sopivin yhtiömuoto olisi kaiketi toiminimi. Yrittäjät.fi-sivuston mukaan "Parhaiten toiminimi sopii yritysmuodoksi, jos aiot myydä omaa osaamistasi ja aiot työllistää vain itsesi." Yrityksen nimessä toiminimi-sana tulee tavallisesti ensin eikä sitä useinkaan käytetä, jos yrityksen nimi ilmaisee sen toimialan: "Jos myyt omaa osaamistasi, voi yrityksesi nimi olla vaikka oma nimesi: Toiminimi Matti Meikäläinen. Yrityksesi nimessä voi olla myös suoraan se, mitä teet, ja oma nimesi: Sähkötyöt Matti Meikäläinen." (Ollis Leppänen, Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin!)

Toiminimi on toiseksi suosituin yritysmuoto Suomessa. Vuoden 2021 alussa toiminimiä oli kaupparekisterissä 227 712 kappaletta. Yritystoiminta voi olla pää- tai sivutoimista.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Jos ryhdyt yksityiseksi elinkeinonharjoittajaksi ja rekisteröit itsellesi yritysnimen eli toiminimen, niin siihen et tarvitse mitään erillistä lyhennettä tai sanaa toiminimi. Jos kyseessä on osakeyhtiö, niin silloin nimessä pitää olla sana osakeyhtiö tai lyhenne oy.

https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/yritystennimet/nimiohjeet.html

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.