Harry Martinsonin "Aniara" tuli joskus 70-luvulla radiosta kuunnelmana. Onko tätä saatavissa lainaksi jostakin? Teoksesta on tehty myös elokuva, onko sitä…

Kysytty
5.8.2020

Harry Martinsonin "Aniara" tuli joskus 70-luvulla radiosta kuunnelmana. Onko tätä saatavissa lainaksi jostakin? Teoksesta on tehty myös elokuva, onko sitä saatavissa?

Onko Mikis Theodorakisin sävellys "Canto General", joka on esitetty televisiossa vuonna 1982, tallennettu DVD-levylle? Siinä esiintyivät Arja Saijonmaa, Tapani Kansa ja Koiton Laulu. Oli tosi mahtava esitys, jonka Theodorakis itse johti.

Vastaus

Vastattu
6.8.2020
Päivitetty
6.8.2020

Yleisradion tallennepalvelu julkaisi Radioteatterin vuonna 1975 toteuttaman Aniaran kuunnelmaversion C-kasettina 1985. Tätä on vielä muutamasta kotimaisesta kirjastosta saatavilla. CD:nä tätä ei ole julkaistu.

Löysin kaksi elokuvaversiota Martinsonin avaruusrunoelmasta - toinen vuodelta 1960, toinen 2018. Jälkimmäisestä on olemassa DVD- ja blu-ray-julkaisu, mutta sitä ei ole kotimaisten kirjastojen kokoelmissa.

Kahdessa osassa 23.1.1982 ja 6.2.1982 televisioitua Mikis Theodorakisin Canto general -esitystä ei ole saatavilla ääni- eikä kuvatallenteena kirjastojen eikä kaupallisten toimijoiden kautta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Canto General kuitenkin löytyy RITVA-tietokannasta (kahdessa osassa, joista vain ensimmäinen on televisioitu 23.1.1982 ja toinen vasta 6.2.1982). Tämä tarkoittaa, että se on tarvittaessa sentään katseltavissa Radio- ja televisioarkiston katselu- ja kuuntelupisteissä:

https://rtva.kavi.fi/cms/page/page/info_katselupisteet

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.