Haluaisin tietää, millainen koulutus on ollut ja mikä nykyään on seurakuntien perheneuvojilla. Kiinnostaisi vuosina 1960-2000?

Kysytty
24.6.2004

Haluaisin tietää, millainen koulutus on ollut ja mikä nykyään on seurakuntien perheneuvojilla. Kiinnostaisi vuosina 1960-2000?

Vastaus

Vastattu
29.6.2004
Päivitetty
27.9.2007

Eri perheneuvojien koulutukset näyttävät vaihtelevan jonkin verran, mukana on esim. seuraavanlaisia: vaativan erityistason perheterapeutti, erityistason perheterapeutti, erityistason psykoterapeutti, ryhmäpsykoanalyytikko jne. Tällaiset pätevyydet voi hankkia monella tavoin.
Usein psykoterapeutit ja perheterapeutit ovat psykiatreja, muita lääkäreitä tai psykologeja, mutta psykoterapeutin pätevyyden voi hankkia myös ilman yliopistollista koulustusta.

Seurakunnat näyttävät järjestävän myös omaa koulutusta perheneuvojilleen, esim. Helsingin seurakuntayhtymässä todettiin, että perheneuvojat saivat oman peruskoulutuksensa lisäksi kirkon perheasiain yksikön järjestämän perheneuvojan koulutuksen.

Erilaisia koulutusreittejä voi tutkia vaikkapa seuraavilta sivuilta (joilla käsitellään myös jonkin verran terapian historiaa Suomessa):

Therapeia-säätiön koulutuskeskus ( http://www.therapeia-saatio.fi/ )

Evankelis-luterilainen kirkko, ( http://www.evl.fi/kkh/to/ksk/koulutus.html )

Stakes
http://info.stakes.fi/koulutusneuvolat/FI/Taustatiedot.htm

Lähempiä tietoja asiasta voi kysyä esim. Helsingin seurakuntayhtymän perheneuvojilta numerosta (09) 2340 2555 arkisin kello 9–12, ks. lisää http://www.helsinginseurakuntayhtyma.fi/?deptid=2814 .
(päiv.27.09.2007)

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.