Haluaisin tehdä hakuja ilman asiasanaa tyyliin uusimmat lasten äänikirjat tai uusimmat aikuisten dvd-levyt. Voiko Helmet -ohjelmassa tehdä tällaisia hakuja?

Kysytty
11.5.2011

Hei!
Haluaisin tehdä hakuja ilman asiasanaa tyyliin uusimmat lasten äänikirjat tai uusimmat aikuisten dvd-levyt. Voiko Helmet -ohjelmassa tehdä tällaisia hakuja?

Vastaus

Vastattu
13.5.2011
Päivitetty
13.5.2011

Uusimmat lastenosastojen äänikirjat löytyvät suoraan osoitteesta http://www.helmet.fi/search~S9*fin?/ftlist^bib178%2C1%2C0%2C11/mode=2 löytyvästä uutuusluettelosta. DVD-levyjen uutuudet saa osoitteesta http://www.helmet.fi/search~S9*fin?/ftlist^bib173%2C1%2C0%2C42/mode=2, mutta niissä ei ole eritelty, onko kyse aikuisille vai lapsille suunnatuista elokuvista.

Varsinaiseen hakuun tarvitaan hakusana, ja sillä hakeminen onnistuu osoitteesta http://www.helmet.fi/search~S9*fin/X. Lastenosastojen äänikirjat saa kätevästi laittamalla vapaaseen sanahakuun hakusanan ”äänikirjat”, rajaamalla kohdasta ”Koko aineisto” valinnaksi ”Lasten kokoelma” ja valitsemalla kohdasta ”Järjestä hakutulos” valinnan ”ilmestymisvuoden mukaan”. Paina vain ”Hae”, niin saat listan, jossa ilmestymisvuoden mukaan uusimmat äänikirjat ovat ensimmäisinä. Vastaavasti elokuviin kannattaa käyttää hakusanaa ”elokuvat” ja rajata valinnaksi ”Aikuisten kokoelma”. Hakuja saa säädeltyä myös valitsemalla esimerkiksi kielen tai aineistotyypin halutuksi. Enemmän HelMet-verkkokirjaston hakuohjeita löytyy osoitteesta http://www.helmet.fi/search~S9*fin/k.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.