Haluaisin paljon tietoa "maalatuista matoista".

Kysytty
14.5.2023

Haluaisin paljon tietoa "maalatuista matoista". Missä on kuvia katuun, laituriin kivetykselle maalatuista ihanista räsymatoista tai muista vataavista matoista? Idearikkaudesta olisi hyvä saada kuvia. Onko maalattuja mattoja myös ulkomailla kaduilla? Katujen ja teiden kaunistukseksi olisivat oivallisia.

Vastaus

Vastattu
20.5.2023

Katuun maalattuja mattoja on varsinkin ulkomailla. Suomessa katuun ei voi maalata pysyviä kuvioita ilman kaupungin tai kunnan lupaa. Tiehen maalatut kuviot voivat olla myös tieliikennelain vastaisia, kuten esim. Turun sateenkaari suojatie. Linkki Päivälehti 10.6.2021

Poispestäviä maalauksia, piirroksia tai sirotelmia saa yleensä tehdä. (Kannatta kysyä lupa niihinkin ainakin taloyhtiöltä)

Maailmalla tavallisimpia ja ainakin vanhimpia katukoristelman muotoja ovat sirotelmat. Sirotella voi kukkia, hiekkaa, väriaineita tai värjättyä sahanpurua. Linkki Sawdust carpet.

Hakusanalla Mandala, löytyy myös erilaisia, usein uskonnollisia, kuvioita. Linkki wikipedia Mandala

Googlen kuvahaulla "Painted carpets on the street" löytyy melkoinen valikoima erilaisia katumattoja. Linkki Google kuvahaku Monet linkit näyttävät johtavan Pinterestiin eli sieltä saattaa löytyä vielä enemmän kuvamateriaalia. Myös erilaisilla sivustoilla esim https://www.thisiscolossal.com/2018/06/painted-street-carpets-by-arthur-louis-ignore/ löytyy kuvia maalatuista matoista.

Räsymattojen maalaamisen inspiraatiota voi etsiä myös kirjoista. Hakusanalla räsymatot löytyy 17 erilaista kirjaa, joissa on mattojen kudontaohjeita, mutta myös kuvia räsymatoista. Esim. Sievinen: Käsinkudottu elämä Linkki Helmet hakuun

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.