Olisiko vanha hääkuva tallessa?

Kysytty
20.4.2019

Hääkuvani otettiin aikoinaan helsinkiläisessä valokuvaamossa Foto-Jatta. Osoite oli Bulevardi xx. Liike on ollut jo vuosia lopetettuna. Onko kuitenkin mahdollista, että Kuva-arkisto olisi edelleen jonkun hallinnassa, jotta voisin aikojen kuluessa muuttojen yhteydessä kadonneen hääkuvan kopion tilata?

Vastaus

Vastattu
27.4.2019

Asian selvittäminen vaatisi jonkin verran selvitystyötä. Foto-Jatan takana olivat Jatta ja Pentti Helanne. Pentti Helanne on kuollut, ja hänen nekrologinsa löytyy Helsingin Sanomien numerosta 26.4.2010. Nekrologin on kirjoittanut Henrik Helanne, jonka kautta voisi kenties saada tietoa valokuvaamon arkiston kohtalosta. Häntä voi koettaa tavoittaa esimerkiksi Fonectan kautta osoitteesta https://www.fonecta.fi/haku/henrik+helanne.

Toinenkin reitti asian tutkimiseen saattaa löytyä. Osoitteessa https://keskustelu.suomi24.fi/t/6877531/miksi-foto-jatta-lopettaa käydyn keskustelun mukaan valokuvaamo olisi myyty omistajien jäätyä eläkkeelle. Osoitteessa https://www.finder.fi/Valokuvaus/Foto-Jatta/Helsinki/yhteystiedot/16002… Foto-Jatta yhdistetään Uudenmaan kopterikuvaus -nimiseen yritykseen, joka kenties voisi olla valokuvaamon jatkaja. Osoitteesta https://www.yritystiedustelu.com/yritys/Foto-Jatta/2078333 löytyy joitakin tietoja yrityksestä, ja mahdollisesti siellä mainittuun elinkeinonharjoittajaan ottamalla yhteyttä voisi ehkä saada asiasta jotakin tietoa.

Emme valitettavasti tämän vastauksen puitteissa pysty selvittämään asiaa enemmän, mutta toivottavasti pääset noista vihjeistä eteenpäin hääkuvan etsimisessä. Ei ole toki varmuutta, onko arkisto tai nimenomainen kuva tallessa, mutta aina voi yrittää.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.