Elokuvassa Rautatie Matti Liisan ollessa pappilassa syö illallista. Mikä on kala jonka Matti syö?

Kysytty
10.5.2021

Elokuvassa Rautatie Matti Liisan ollessa pappilassa syö illallista.
Mikä on kala jonka Matti syö?

Vastaus

Vastattu
14.5.2021

Elokuvassa Matti tosiaan nostaa ilmeisesti suolakalan pytystä ja syö sen. Kala näyttäisi silakalta, vaikka sitä on vaikea tunnistaa varmasti, kun pää puuttuu ja Matti avaa vatsan. Sillä ei kuitenkaan näytä olevan rasvaevää eli se ei olisi siis muikku, jolla on rasvaevä selkäevän ja pyrstöevän välissä. Salakalla vatsaevä on pidempi ja selkäevä on alempana, joten sen pitäisi näkyä kohdassa, jossa Matti pitelee kalaa. 

Kirjassa Matti syö myös, mutta ei kalaa, siinä mainitaan, että hän söi varsinkin voita paljon ja ryyppäsi tuopista piimää ja seuraavana päivänä hän paistoi potattipaistikkaita.

Kalan tunnistukseen löytyy apua LuontoPortista, https://www.luontoportti.com/suomi/fi/kalat/ ja Vapaa-ajan kalastajien sivuilta, https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalastus/kalalajit/

Varmasti kalalajin osaisivat kertoa kuvauksessa mukana olleet, ehkä lavastaja tai kuvaussihteeri. Heidän nimensä näkyvät ohjelman lopussa, lavastaja Jorma Lindfors on edesmennyt eikä kuvaussihteeri Riitta Haavistosta löydy tietoja. Ehkä Ylellä osattaisiin auttaa, https://yle.fi/aihe/yleisradio/ylen-yhteystiedot tai ehkä tämän kuvauksen televisioelokuvan yhteyteen kirjoittanut Reijo perälä voisi opastaa eteenpäin, https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/04/18/rautatie.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.