Edesmenneessä Books from Finland -aikakauslehdessä oli Mirkka Rekolan essee sekä runoja englanniksi. Saisitteko selville, missä numeroissa Rekola esiintyy ja…

Kysytty
27.6.2022

Edesmenneessä Books from Finland -aikakauslehdessä oli Mirkka Rekolan essee sekä runoja englanniksi. Saisitteko selville, missä numeroissa Rekola esiintyy ja kuinka saisin lainattua kyseiset lehdet tutkimuskäyttöön? Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Vastattu
28.6.2022
Päivitetty
25.7.2022

Books from Finlandilla on nettiarkisto, josta löytyy Rekolan kirjoituksia sekä myös maininnat numeroista joissa kirjoitukset ovat alun perin esiintyneet:
https://www.booksfromfinland.fi/author/mirkka-rekola/

Sieltä voit myös hakea lehdessä ilmestyneitä Rekola-aiheisia artikkeleita:
https://www.booksfromfinland.fi/?s=%22mirkka+rekola%22

Emme valitettavasti osaa sanoa, mistä saisi lehtiä lainattua kotiin saakka, mutta ainakin Pasilan kirjastossa ja Kansalliskirjastossa pääset paikan päällä tutkimaan arkistolehtiä.
https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Jutt…
https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.3421411
https://arkisto.fi/fi/asiointi-2/kirjastomme-palvelee

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Vastauksessa on mennyt sekaisin Kansalliskirjasto ja Kansallisarkisto. Siinä puhutaan ensin Kansallisarkistosta, sitten annetaan linkki Kansalliskirjaston (ei -arkiston) saatavuustietoihin Books from Finland -lehdestä, ja heti sen jälkeen taas linkki tietoihin Kansallisarkiston (ei -kirjaston) palveluista.

Kansallisarkistollakin on kyllä kirjasto, mutta siellä ei ole Books from Finland -lehtiä vaan arkiston toimialan mukaisesti lähinnä historiantutkimukseen eri tavoilla liittyvää kirjallisuutta. Se paikka, josta lehdet löytyvät, on nimenomaan Kansalliskirjasto, jonka palveluista löytyy tietoa täältä: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/palvelut

Lainattavana lehteä ei näy Kansalliskirjastossa olevan, mutta vuosikerrat vuodesta 1976 eteenpäin ovat avokokoelmassa, ja niistä voi siten ottaa itse kopioita joko paperisina tai digitaalisina. Vanhemmat vuosikerrat on erikseen tilattava ns. erikoislukusaliin, eikä niitä saa itse kopioida. Myös vaihtoehtona vastauksessa mainitussa Pasilan kirjastossa lehti näkyisi olevan samoin vuodesta 1976 alkaen.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.