videot

18 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–18.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Jos asiakas kuvaa videokuvaa kirjastossa henkilökunnasta, saako hän julkaista sen yleisesti esim. Youtubessa tai fb-sivustolla ? 1019 18.5.2018 Julkisella paikalla esim. kirjastossa kuvaaminen on luvallista. On kuitenkin hyven tapojen mukaista ja aina varminta kysyä kuvattavalta lupa julkaisemiseen. Näin ohjeistaa journalistiliitto: https://journalistiliitto.fi/fi/pelisaannot/tekijanoikeudet/journalistien-erityiskysymyksia/ Myös tietosuojavaltuutettu on samaa mieltä. Kuvattavalta kannattaa aina pyytää lupa kuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen. Alaikäisen luvan myöntää holhooja. http://www.tietosuoja.fi/fi/index/lapsillejanuorille/mitatietosuojallatarkoitetaan/kuvatjaniidenjulkaisunetissa.html
Kuinka tekijänoikeus suhtautuu pienipaikkaisiin (14 asukasta) vanhusten hoitolaitoksiin? Saako siellä vanhukset katsoa kirjastosta lainattuja vhs-videoita?… 375 20.11.2015 Tekijänoikeuslaissa on oma pykälänsä (17) teosten saattaminen vammaisten käytettäviksi, mutta sitä ei voi soveltaa yleisiin vanhusten hoitolaitoksiin. Kirjastosta lainatun elokuvan katsominen vanhuksen omassa huoneessa on ilman muuta sallittua yksityistä käyttöä, mutta elokuvien esittäminen yhteisessä tilassa ainakin lähtökohtaisesti edellyttää lupaa, ellei tallenteella tällaista lupaa ole valmiiksi. Heikki Poroila (24.2.1011)
Olen käsityksessä, että You tube -videoita EI saa julkisesti esittää kirjaston (järjestämässä) tilaisuudessa ilman videon oikeudenhaltijan lupaa - onkohan asia… 647 20.11.2015 "YouTube-video" ei ole mikään yksiselitteinen saati tekijänoikeudellisesti täsmällinen termi, koska kyseissä palvelussa on tarjolla jokseenkin kaikkea mahdollista. Osa palvelun tarjonnasta ei varmaankaan täytä suojatun elokuvan tunnusmerkkejä (ja sehän on se asia, jonka takia tätä täytyy pohtia; musiikkia kunnan tilaisuuksissa saa esittää vapaasti), osa taas varmastikin täyttää. Olennaista siis on, mitä siinä klipissä on. Jos kyseessä on suojattu elokuvateos tai sen osa, sen esittämiseen kirjaston tilaisuudessa tarvitaan lupa. Ainoa sallittu poikkeus tästä on tilanne, jossa pätkä esitetään sitaattioikeuden perusteella kyseistä elokuvateosta esittelevän luennon osana. Jos klippi ei sisällä suojattua elokuvateosta, sen saa vapaasti esittää...
Tiedän, että Lahden kirjastolla on pelit ja vehkeet joilla voidaan esim. siirtää diat tikulle. Kysyisin nyt, voidaanko vanhat videonauhat siirtää levykkeelle?… 706 15.12.2014 Kyllä onnistuu, Lahden pääkirjaston media- ja musiikkiosaston digitointipisteissä voi mm. siirtää videoita VHS-kaseteteilta DVD-levyille. Voit varata ajan digitointi- ja editointipisteisiin media- ja musiikkiosaston asiakaspalvelusta tai numerosta 044-4163517 Tarkempia tietoja digitoinnista ja editoinnista kirjastossa löytyy sivulta: http://lastukirjastot.fi/110361/fi/articles/digitointi-ja-editointi-lah…
Miksi Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueen kirjastoissa ei ole elokuvaa Luunkerääjä? 663 18.8.2009 Ihan varmaa syytä on mahdotonta sanoa. Elokuva on tehty vuonna 1999, joten siitä tehty videokin on jo melko vanha. Itse pidän todennäköisimpänä sitä, että elokuva on ehkä ollutkin jonkin pääkaupunkiseudun kirjaston kokoelmissa, mutta on jo huonokuntoisena poistettu. Poistettu aineisto ei näy Helmetissä. Kaikkiin elokuviin ei välttämättä anneta kirjasto-oikeuksia. Sellaisia elokuvia ei edes tarjota kirjastoille, ja näin ollen niitä ei myöskään voida ottaa kokoelmiin. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ilmeisesti ole kyse siitä, koskapa löysin kyseisen elokuvan pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevista kirjastoista. Sitä löytyy vain muutama kappale videokasettina, mutta se on mahdollista tilata kaukopalvelun kautta lainaajalle pääkaupunkiseudulle...
Löytyykö jostakin luetteloa Turun kaupunginkirjaston lainattavista videoelokuvista mahd. saatavuustietoineen? 1040 17.5.2005 Turun kaupunginkirjastossa ei ole enää paperiluetteloa videoelokuvista, koska luettelosta tulisi niin suuri. Voit hakea videoelokuvia Aino-tietokannastamme http://borzoi.kirja.turku.fi/Intro?formid=t_form2&sesid=1116336603 käyttämällä luokkana 84.2 (luokka löytyy hakuvalikosta) ja aineistolajina videota. Haku on syytä rajoittaa tiettyihin vuosiin, koska muuten hakutulos on niin suuri. Uusimmat videot saat esiin rajaamalla haun esim. vuosiin 2004 - 2005.
Etsin VHS-videota vuoden 1972 olympialaisista ja erityisesti Lasse Virenistä. Mistähän sitä kannattaisi etsiä ja onkohan sellaista edes olemassa? 970 4.8.2004 Helmet-järjestelmästä löysin ainoastaan yhden videon Lasse Virenistä: Annat vain kaiken. Tietojen mukaan video käsittelee Lasse Virenin valmistautumista Moskovan olympialaisiin. Saatavana ainoastaan Espoon, Leppävaaran kirjastosta. Tällähetkellä matkalla + 1 varaus. Osoitteesta:http://www.urheilumuseo.fi pääsee urheilukirjaston sivuille ja yhteystietoihin. Suomen Urheilumuseon kirjasto on kaikkien vapaassa käytössä ja heillä on kattavimmat tiedot ja kokoelmat urheiluun liittyvissä asioissa. Kirjasto sijaitsee Stadionilla tornin kupeessa.
Maksaako video-kasettiejen varaaminen, jos elokuva on nuortenkirjasta? 673 28.7.2004 Varaus maksaa puoli euroa, jos video on kirjastossa aikuisten osastolla. Lastenosaston videoista ei peritä varausmaksua.
Onkohan lainattavissa lapsille Mooseksesta kertovaa "taidevideota", en löydä netitse itse. 2037 22.6.2004 Ainoat Mooses-aiheiset lapsille suunnatut videot mitkä löysin pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-aineistotietokannasta ovat: Raamatun kertomuksia: Mooses; Samuel ja Saul (Helsinki, Castle Communications, 1994) -video sisältää kaksi piirrettyä tarinaa, molempien pituus yhteensä 25 min. Egyptin prinssi/directed by Brenda Chapman, Steve Hickner, Smon Wells (Vantaa, Finnkino 1999) -pitkä piirretty elokuva Mooseksesta Videoitten saatavuuden voi tarkistaa Helmet-tieokannasta (www.helmet.fi), ja sieltä voit myös varata ne kotikirjastoosi.
Koska tulee dvd/videona Kapteeni Nemoa etsimässä ? 720 21.3.2004 Se on tullut juuri kauppoihin myyntivideona ja Dvd:nä. Kirjaston valintalistoille se tulee varmaan pikimmiten, ja sen jälkeen kirjastoihin lainattavaksi.
Onko teillä Santorini videota? 611 9.9.2003 Santorinista löytyy kaksi videota: Santorini. Santorini: tulivuoren varjossa. Tarkista saatavuustiedot pääkaupunkiseudun aineistorekisteristä osoitteesta http://www.helmet.fi
Voiko kohta 14-vuotias tyttö varata K-15 videon vai pitääkö olla 15 vuotta että saa sen lainata? 1650 4.2.2003 Jos haluat lainata videon, jonka ikäraja on 15 vuotta, niin silloin sinulla on oltava ikää vähintään sen verran. Laki kuvaohjelmien tarkastamisesta velvoittaa kirjastoja lainattavien videoiden ikärajojen merkitsemiseen ja näiden noudattamiseen lainauksessa. Valtion elokuvatarkastamo määrää ikärajat, kirjasto ei voi vaikuttaa ikärajoihin.
Voiko Turun kirjaston kautta saada lainaksi videotallenteita elokuvista Loma Roomassa ja Kultalampi suomeksi tekstitettyinä ? Mitä maksaa? 707 27.2.2002 Elokuvaa Kultalampi on saatavana vain englanniksi puhuttuna ilman suomenkielistä tekstiä. Loma Roomassa -elokuvaa on saatavana vain Noel Nosseckin televisiofilmatisointina (1988), ei siis William Wylerin klassikkoelokuvana v. 1953, jossa esiintyvät Katherine Hepburn ja Gregory Peck. Lisätietoja tästä Wylerin tekstittämättömän elokuvan saatavuudesta löytyy Kysy kirjastonhoitajalta arkistosta hakemalla fraasilla "Loma Roomassa" osoitteesta http://www.kirjastot.fi/tietopalvelu/arkisto.asp Kaukolainatilaus maksaa Turun kaupunginkirjastossa 4 € plus mahdolliset lainanantajakirjaston vaatimat maksut.
Haluaisimme lainata videolla (VHS) elokuvan Loma Roomassa (Vacanze Romane, 1953) jossa Audrey Hepburn ja Gregory Peck esiintyvät. Meitä ei kiinnosta 90-luvulla… 934 31.10.2001 Suomen maakuntakirjastojen yhteistietokanta Mandan mukaan William Wylerin Loma Roomassa -elokuvaa (1953) ei löydy mistään maakuntakirjastosta. Kaikkia videoelokuvia ei voi edes lainata kirjastosta, vaan tekijänoikeudet rajoittavat videoiden lainausta ja kaikissa kirjaston lainavideoissa täytyy olla lainausoikeus. Tätä kyseistä elokuvaa ei ehkä ole (vielä?) tarjottukaan kirjastoille, mutta se on kyllä saatavana esim. verkkokirjakauppa Amazonissa http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/404272/ref=sd_str_vi/104-… englanniksi nimellä Roman Holiday.
Löytyykö teiltä Danny Kayen Elokuva Wonder man(1945)Jos löytyy niin mistä ja jos ei niin onko ideoita mistä voisi saada. 770 30.10.2001 Danny Kayen Wonder man videota ei löydy maakuntakirjastojen kokoelmista. Amazon verkkokirjakaupan mukaan elokuva on tällä hetkellä myös loppuunmyyty. Voit halutessasi tiedustella sitä hyvin varustetuista videovuokraamoista.
Avoimen yliopiston opintotoimistolta kehoitettiin kääntymään kirjaston puoleen liittyen heidän järjestämänsä aikuiskasvatustieteen perusopintojen ensimmäiseen… 894 28.3.2001 Kasvava aikuinen TV:sarjan verkosivut ovat osoitteessa: http://www.yle.fi/tv1ope/kasvava Sarjasta ei ole valmisteilla videota mm. tekijänoikeudellisista syistä. Kasvava aikuinen kirjaa on saatavilla useissa pääkaupunkitiedon kirjastoissa. Ajantasaiset saatavuustiedot voi tarkistaa osoitteesta http://www.libplussa.fi
Etsin videota henkisestä väkivallasta/työpaikkakiusaamisesta. Osaisitko neuvoa, onko sellaista Suomen kirjastojen valikoimissa? 808 12.3.2001 Työterveyslaitoksen tietopalvelusta löytyy seuraava video: Salmisen painajainen, käsikirjoittajat Tyni, Kristiina - Tyni, Kari, Tampere 1998 (Sosiaali- ja terveysministeriö, Työsuojeluosasto) Videon voi tilata esim. meidän kauttamme kaukolainaksi, toimitusmaksu on 50 mk. Muiden kirjastojen kokoelmista en mitään vastaavaa löytänyt, tosin pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen yhteistietokannassa näytti tänään olevan teknisiä ongelmia eikä haku onnistunut. Mikäli video löytyisi heidän kokoelmistaan, voisit säästää kustannuksissa! Voit itsekin tarkistaa tilanteen Plussasta osoitteesta http://www.libplussa.fi/, sitten kun tietokanta taas toimii ongelmitta.
Tarvitsisin lainaksi kahta klassista elokuvaa/videota: King Vidor'in ohjaama "Duel in the Sun" ja toinen klassikko "Sumujen silta" eli "Waterloo Bridge"… 1048 14.6.1999 Valitettavasti kumpaakaan kysymääsi videota ei löydy Turun kaupun- ginkirjaston toimipisteistä ja muistini mukaan niitä ei ole edes tarjottu. Kirjastomme ovat sidottuja maahantuojien tarjontaan. Sinun kannattaisi tiedustella niitä Varsinais-Suomen elokuvakeskuk- sesta, puh. 02-251 1998, os. Uudenmaank. 1. Jollei niitä heilläkään ole voidaan niitä yrittää kaukolainata.