uusiminen

21 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Laina-ajat koronan sulkemassa Helmet-kirjastossa 619 17.3.2020 Kaikki lainat uusiutuvat automaattisesti sulkemisaikana.  Myös ne joista on varauksia, uusintakerrat täynnä tai jotka ovat bestsellereitä. Voit uusia lainasi itse Helmet-sivuilla, jos kyse on normaaleista uusimisista. Nekin hoituvat automaattisesti, jos et muista tehdä itse uusimista. Ajankohtaista tiedotusta voi seurata Helmetin etusivulta. https://www.helmet.fi/fi-FI
En ehdi uusia lainaa ennen eräpäivää. Mitä teen? 130 3.9.2018 Voit myös soittaa johonkin Helmet kirjastoon ja pyytää uusimaan lainan puhelimitse. Tällä kertaa onnistuin uusinnassa (teos ei ollut varattu) antamillasi tiedoilla. Uusi eräpäivä on 1.10.2018
Miten uusin kirjani, kun helmetin nettisysteemi ei toimi? KUn kävin kirjastossa minulle sanottiin että sellaisessa tapauksessa voi uusia puhelimitse, mutta kun… 405 15.9.2015 HelMet-sivustolla annetaan tällainen ohje: "Jos et pääse kirjautumaan omiin tietoihisi, käytä perinteistä aineistohakua osoitteessa luettelo.helmet.fi." Olen saanut sellaista palautetta asiakkailta, että uusiminen onnistuu siellä. Voit myös käydä lähikirjastossasi. Henkilökunta voi uusia lainat kirjastokortistasi. Kirjastojen puhelinnumerot löytyvät täältä: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut. Klikkaa valitsemaasi kirjastoa ja valitse sieltä yhteystiedot. Henkilökunta uusii lainat myös puhelimitse.
Mietin että kuinka monta kertaa kirjan lainauksen voi uusia? Kyseessä olisi oppikirja, Uusi arkki 3 ja Formun 2. 624 15.7.2014 Voit uusia lainasi viisi kertaa. Lainat voi uusia kirjastossa, kirjastoautossa tai kirjautumalla omiin tietoihin www.helmet.fi-sivulla. Uusiminen ei onnistu, jos aineistosta on varauksia.
Sain sähköpostiin muistutuksen erääntyvistä lainoista tänään, vaikka eräpäivä olikin ollut jo 17.12. ja maksua oli kertynyt jo yli 11 euroa. Onko… 612 31.12.2012 Muistutuspalvelu on tietojeni mukaan toiminut normaalisti joulukuun puolivälissä. Siitä huolimatta, että eräpäivästä saa muistutuksen, lainaajalla säilyy vastuu lainojen uusimisesta ja palauttamisesta, joten siinä mielessä eräpäiviä kannattaa seurata itsekin. Tarkista vielä seuraavat seikat: Tarkista, oletko valinnut Omissa tiedoissasi ilmoitustavaksi sähköpostin ja onko sähköpostiosoitteesi oikein. Varmista lisäksi, ettei sähköpostilaatikkosi ole täynnä ja ettei roskapostisuodattimesi estä kirjaston ilmoituksia. Eräpäivätiedotteet tulevat osoittesta circadm@luettelo.helmet.fi. Tarkista vielä, että postin vastaanottaminen onnistuu tästä osoitteesta.
Olisitko ystävälilnen ja uusit myöhässä olevat lainani? Kiitos 552 6.9.2012 Hei! Olisin uusinut kirjasi, mutta nimelläsi ei löydy kirjastokorttia! Onko kyse esim. opiskelijakirjastosta vai mistä? Ole hyvä, ota yhteyttä omaan kirjastoosi. Tässä on tiedot HelMet-kirjastojen uusinnasta: http://www.kirjastot.fi/fi-fi/tietopalvelu/kysymys.aspx?ID=4ba67149-c47…
Saako uusia/lainata uudestaa netissä dvd-leffan niin monta kertaa kun haluaa tai onko siinä mitää rajoitettu määrä? 557 28.5.2012 Pääkaupunkiseudun Helmet-järjestelmässä voi uusia DVD:n kolme kertaa, mikäli siihen ei kohditu varausta.
Haluan jatkaa lainassa olevan kirjan laina-aikaa. Miten teen sen Helmet-kirjastossa netissä? Mistä löydän sieltä minulla jo lainassa olevat kirjat? 1086 17.4.2012 Helmet-nettisivut löytyvät täältä: www.helmet.fi. Klikkaa oikeassa yläkulmassa kohtaa "Omat tietoni". Seuraavaksi kirjoita kirjastokortin numero ja nelinumeroinen pin-koodi. Mikäli pin-koodi puuttuu, sen voi käydä pyytämässä kirjastosta. Uuden pin-koodin saa myös klikkaamalla samalta sivulta kohtaa "Unohditko tunnuslukusi". Kirjattuasi kirjastokortin numeron ja pin-koodin, klikkaa "jatka". Nyt näet kaikki lainat. Valitse "Uusi kaikki lainat", mikäli haluat uusia kaikki lainat. Mikäli haluat uusia vain jonkin tietyn lainan tai joitakin lainoja, laita rasti lainan kohdalle ja valitse "Uusi merkityt lainat". Myös kirjaston henkilökunnalta voi tarvittaessa pyytää HelMet-opastusta kirjastokäynnin yhteydessä.
Miten uusitaan lainat netiin kautta? 485 10.4.2012 Lainat voi uusia verkkokirjastossa kirjastokortissa näkyvän asiakasnumeron ja mistä tahansa Ratamo-kirjastosta saatavan nelinumeroisen tunnusluvun avulla. Tunnuslukua ei anneta sähköpostitse tai puhelimitse. Lisätietoja: http://www.riihimaki.fi/Riihimaki/Ratamo-kirjastot/RATAMO-KIRJASTOT/
Olen uusinut lainaamani kirjat jo kolme kertaa netissä. Nyt olisin menoss akirjastoon uusimaan kirjat. Kirjat on lainattu Helsingin kirjastoista, mutta voiko… 551 24.8.2011 Helsingistä lainatut kirjat voi uusia Espoossa, Kauniaisissa tai Vantaalla. Paitsi jos niistä on varauksia, silloin ei uusiminen onnistu.
Miten jatketaan lainaa helmet nettisivujen kautta? 811 21.2.2011 Kirjaudu omiin tietoihisi kirjastokortin numerolla sekä henk.kohtaisella pin-koodillasi HelMet etusivun oikeasta yläkulmasta. Omien tietojesi kautta voit uusia joko kaikki lainasi kerralla sivun alalaidassa olevalla painikkeella 'uusi kaikki lainat' tai vain valitsemasi lainat laittamalla ruksin niiden eteen ja sen jälkeen painamalla painiketta 'uusi merkityt lainat'. Voit uusia kutakin lainaa korkeintaan kolme kertaa. Varattua aineistoa ei pysty uusimaan. Jos sinulla on maksamattomia maksuja 10 euroa tai enemmän, et voi myöskään uusia lainojasi.
Ensimmäistä kertaa halusin uusia pari kirjaani, mutta sopivaa linkkiä ei näy! Miten se olisi tehtävä? 639 4.9.2010 Osoitteessa http://www.helmet.fi/ on oikeassa yläreunassa kohta "Omat tietoni". Klikkaa sitä ja pääset kirjoittamaan kirjastokorttisi numeron ja nelinumeroisen tunnuslukusi. Paina sen jälkeen "Jatka". Tämän jälkeen näet listan lainoistasi. Voit järjestää lainasi ensin eräpäivän mukaisesti kohdasta "Järjestä eräpäivän mukaan", jolloin ensin erääntyvät tulevat listalle ensimmäiseksi. Lainan vasemmalla puolella on pieni ruutu, johon voit laittaa ruksin painamalla hiiren vasenta näppäintä. Laita ruksi niiden lainojesi kohdalle, jotka haluat uusia. Paina sen jälkeen yllä olevaa kohtaa "Uusi merkityt lainat". Jos uusiminen onnistui eli lainoista ei ollut varauksia muille, näkyy näille uusituille lainoille tämän jälkeen lainojen listalla uusi...
Voiko kirjaa uusia, jos siihen on varauksia ? 801 8.7.2009 Valitettavasti ei voi. Jos sinulla on lainassa kirja, jossa on varauksia, se on palautettava kirjastoon eräpäivään mennessä. Jos haluat edelleen lukea samaa kirjaa, siihen voi tehdä palauttamisen jälkeen uuden varauksen.
Lainani päättyy 23.6. Olen lähdössä lomalle 13.6. ja palaan vasta 15.7. Onko mahdollista jatkaa laina-aikaa sinne asti? Sähköisesti tehtävä uusinta näyttäisi… 759 4.6.2008 Laina-aikaa tulee aina lisää 4 viikkoa kuluvasta päivästä. Jos esimerkiksi uusitte lainanne 12.6. eräpäiväksi tulee 10.7. Lainat voi uusia verkon kautta tai soittamalla johonkin kirjastoon 3 kertaa, mikäli aineistosta ei ole varauksia. Soittaessanne kirjastoon tarvitsemme kirjastokortin numeron. Poikkeuksia laina-aikojen kanssa emme ikävä kyllä voi tehdä.
Miten voin netin kautta uusia lainojani? Yritin uusia mutta kone sanoi "liikaa uusimisia". Miten voin toimia? 829 10.2.2007 Helmet-kirjastosta lainatun aineiston voi uusia internetin kautta viisi kertaa, mikäli siitä ei ole varauksia. Viidennen kerran jälkeen kirjat tulee viedä johonkin pääkaupunkiseudun kirjastoista palautettaviksi, jotta näemme, että ne ovat olemassa ja kunnossa. Mikäli niistä ei ole varauksia, voitte lainata ne samantien uudelleen ja jälleen uusia netin kautta viisi kertaa. Kirjojen varaustilanteen voi tarkistaa HelMet-palvelusta. Mikäli kirjoista on varauksia, joudutte tekemään oman varauksen ja odottamaan palautuvaa kappaletta.
En saa uusittua helmet.fi kautta Berliinin opaskirjaa. Olen uusinut sen jo muutaman kerran netin kautta, mutta nyt kun en ehdi kirjastoon paikan päälle, niin… 873 14.3.2005 HelMet-kirjastojen käyttösääntöjen mukaan lainassa oleva aineisto on mahdollista uusia viisi kertaa, minkä jälkeen aineisto on tuotava kirjastoon jossa se voidaan palauttaa. Palautuksessa uusimiskerrat nollaantuvat. Asiakkaan niin halutessa aineisto voidaan palautuksen jälkeen lainata hänelle vielä uudestaan (mikäli siitä ei ole varauksia). http://www.helmet.fi/screens/help_fin.html#uusiminen
Jos lainattu kirja on myöhässä, ja siitä on tullut muistutus, niin voiko sen lainan käydä vielä uusimassa netissä? 1043 2.2.2005 HelMet-kirjastojen tämänhetkisten käyttösääntöjen ( http://www.helmet.fi/screens/saannot_fin.html ) mukaan lainojen uusiminen onnistuu, mikäli lainat eivät ole myöhässä 28 vuorokautta tai enemmän, niistä ei ole varauksia ja asiakkaan kortilla ei ole maksamattomia maksuja 3 euroa tai enemmän.
Voinko lainata video Puuha Pete uudelleen. Tytärenpoikani ihastui videoon ja asuu vantaalla. Voiko palauttaa Helsingistä lainaamat Vantaalle? 806 18.1.2005 Kyllä voi uusia lainan, jos siitä ei ole varausta. Aineistoa voi vapaasti lainata ja palauttaa yli kuntarajojen.
Voinko uusia lainauksen netissä? Vai vaatiiko aina käynnin kirjastolla? Kirjani olen lainannut Kaarinan pääkirjastosta. Kiitos vastauksesta! 872 13.4.2004 Kaarinan kaupunginkirjaston sivuilla sanotaan näin: http://www.kaarina.fi/kirjasto/ "Voit uusia lainasi, ellei lainassa olevasta aineistosta ole varauksia. Huomio! Lainaa ei voi uusia, jos siitä on varaus missä hyvänsä Kaarinan kirjastossa. Lainan josta ei ole varauksia voi uusia kolme kertaa." Uusiminen tapahtuu Aineistotietokanta-sivulla http://kaarina.kirjas.to/ kohdassa Omat tiedot. Kortin numeron lisäksi tarvitset salasanan, jonka saat kirjastosta.
Miten laina uusitaan näillä teidän sivuillanne? Lainakuitissa on teksti: Uusiminen www.helmet.fi 2205 24.9.2003 Uusiminen on mahdollista, mutta ensin Teidän täytyy hankkia tunnusluku. Sen saatte lähimmästä kirjastosta osoittamalla henkilöllisyytenne voimassaolevalla henkilöllisyystodistuksella. Nelinumeroisen tunnusluvun saatte itse valita. Kun tunnusluku on kerran hankittu, uusiminen on helppoa. Kirjaudutaan nettisivuille (www.helmet.fi), valitaan kohta Omat tietoni (sivujen oikeassa yläkulmassa, syötetään nimi, kirjastokortin numero sekä valittu tunnusluku ja valitaan kohta Näytä asiakastiedot. Näkyviin tulee luettelo lainoista ja varauksista. Klikkaamalla ao. kohtaa pääsette uusimaan joko kaikki lainanne tai valitsemanne lainat. Mikäli ao. niteestä ei ole varauksia, lainat voi uusia tällä tavoin viisi kertaa. Tämän jälkeen nettiuusiminen ei ole...