puhelinluettelot

14 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–14.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko tallelle Pohjois-Hämeen puhelinluetteloita 1975- ja siitä eteenpäin? 66 9.3.2021 Pohjois-Hämeen puhelinluetteloita ei hakupalvelu Finnan mukaan ole kirjastoissa. Tuon alueen ja ajan puhelinluetteloita on jonkin verran Pirkanmaan Piki-kirjastoissa ja Satakunnan Sata-kirjastoissa, alla linkit tietoihin:  https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/search?p_p_id=searchResult_WAR… https://satakirjastot.finna.fi/Search/Results?sort=main_date_str+asc&df… Osa puhelinluetteloista on lainattavissa kaukolainaksi oman kirjaston kautta, mutta monet ovat vain kirjastossa käytettäviä. Tällä hetkellä kirjastoissa on vain rajoitetut palvelut, eikä lukusali yleensä ole käytössä.
Onko mitää keinoa saada tietoa henkilöiden asuinosotteista kaupunkialueilla ennen kuin alettiin julkaista osoitekalentereita ja puhelinluetteloita? 118 29.9.2020 Helsingin vanhin osoitekalenteri on vuodelta 1847. Sitä ennen mitään painettua lähdettä ei ollut kansalaisille tarjolla. Kaupungit toki olivat pieniä (Helsinkikin), joten kysymälläkin pääsi pitkälle, kun väki tunsi toisensa. Suurta tarvetta hakemistoille ei noissa oloissa ollut. Paras tieto siitä, minkälaisia luetteloita tuon ajan viranomaisilla mahdollisesti oli kansalaisten asumispaikoista, lienee Helsingin kaupunginarkistossa. Heillä on kopiot poliisin vanhasta osoitekortistosta, josta löytyy 1800-luvun osoitteita. Mutta todennäköisesti poliisin osoitekortistokaan ei ylety vuotta 1847 edeltävälle ajalle.  1800-luvun alun Helsingin henkikirjoissa tai kirkonkirjoissa ei osoitteita mainita. Osoitteina käytettiin vanhempina aikoina katujen...
Miksi Joroisten, Kangaslammin ja Heinäveden kuntien puhelintiedot löytyivät Pohjois-Savon puhelinluettelosta, vaikka ne kuuluvat/kuuluivat Etelä-Savoon? Ne… 114 11.5.2019 Viimeiset paperiset puhelinluettelot julkaistiin vuonna 2017. Kirjastossa ei ole vanhoja puhelinluetteloita, mutta Fonecta kertoi sivuillaan, että vuoden 2013 Pohjois-Savon puhelinluettelossa oli uutuutena myös mm. "uudistuneet taajamakartat ja 20-sivuinen koko Suomen tiekartta. Myös lähialueiden ja muun Suomen kaupunkien keskustakarttoja, taajamakarttoja ja laskettelualueiden topografisia karttoja." Ilman puhelinluetteloita emme pysty selvittämään, olisiko mukana ollut myös Etelä-Savon kuntien puhelintietoja. Alla linkki Fonectan tiedotteeseen: https://www.sttinfo.fi/tiedote/pohjois-savon-puhelinluettelo-ja-keltaiset-sivut-auttaa-arjessa?publisherId=3906&releaseId=58091  
Mista loytyisi Helsingin puhelinluettelon keltaiset lehdet/yrityshakemisto vuodelta1968 Minua erityisesti kiinnostaa verhoomot 159 22.11.2018 Helsingin vanhoja puhelinluetteloita on Pasilan kirjastossa kirjavarastossa. Siellä on myös etsimäsi vuoden 1968 yrityshakemisto. Puhelinluetteloita ei saa kotilainaan, mutta saat luettelon kirjastossa käyttöösi pyytämällä Pasilan kirjaston asiakaspalvelutiskiltä.   http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Helmetkirjavarasto(1373) http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto  
Mistä löytyisi Tallinnan puhelinluettelo, mahdollisesti ajalta 1915 - 20. Tarve olisi todentaa muutaman perheen olinpaikka tuolta ajalta. Kiitos 890 5.9.2014 Vanhoja Tallinnan puhelinnumeroita on ainakin kirjassa: Adolf Richters Baltische Verhehrs- und Adresbücher. Bd 3 : Estland. Riga, Selbstverlag des Herausgebers, 1913. Kirja on löydettävissä ainakin Viron kansalliskirjastossa: http://www.nlib.ee/en/libraries/index.php sekä Tarton yliopiston kirjastossa sekä Eesti Kirjandusmuuseumin kirjastossa Tartossa. Sijaintitietoja voi etsiä Ester-tietokannasta: http://www.ester.ee/search~S1. Ester-tietokannasta löytyvät myös seuraavat kirjat: Список абонентов Ревельской правительственной телефонной сети на ... год Ilmunud Ревель, [1911-1917] (Ревель : Фельсберг и А. Тетерман Eesti Wabariigi telefoni wõrgu abonentide nimekiri. Tallinn,1920. Jos sinun ei ole mahdollista matkustaa Tallinnaan, voit...
Tiedustelen onko Pasilan kirjastossa vanha Helsingin Puhelinyhdistyksen puhelinluettelo vuodelta 1966? Voinko lainata sitä? Jos saan lainaksi, niin sen voisi… 1765 29.12.2011 Pasilan kirjavarastosta löytyy Helsingin puhelinluettelo vuodelta 1966. Se on kaksiosainen ja on sijoitettu Helsinki-kokoelmaan. Jälkimmäisessä osassa on myös yritysten puhelinnumeroita. Valitettavasti tuo puhelinluettelo on vain lukusalikäyttöön, joten sitä ei lähetetä toiseen kirjastoon eikä sitä saa kotilainaan. Luetteloa voi kuitenkin käydä lukemassa Pasilan kirjastossa. Pyydä vain palvelutiskillä tilaamaan varastosta haluamasi puhelinluettelo, niin se tulee muutamassa minuutissa kirjahissillä alakerran kirjavarastosta. Tarvittaessa luettelosta voi ottaa kopioita, jotka maksavat 40 senttiä kappaleelta. Pasilan kirjaston yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.lib.hel.fi/fi-FI/pasila/yhteystiedot/.
Olen jostain kuullut, että vanhoja puhelinluetteloita ei pitäisi heittää tavalliseen paperinkeräykseen. Onko oikein? 1411 30.4.2005 YTV:n verkkosivuilla http://www.ytv.fi kerrotaan, että käytöstä poistettavat puhelinluettelot saa laittaa asuinkiinteistöjen paperinkeräysastioihin tai viedä kotikeräyspaperin yleisiin keräyspisteisiin. Luetteloista valmistetaan paperitehtailla uutta sanomalehti- ja luettelopaperia.
Löytyykö kirjastosta eri maiden puhelinluetteloita, lähinnä kyse olisi norjalaisten "keltaisista sivuista"? 938 16.12.2004 Turun kaupunginkirjaston pääkirjaston käsikirjastosta löytyy Oslon puhelinluettelo (keltaiset sivut erikseen) vuodelta 2000.
Etsin vanhoja Turun puhelinluetteloita 70-luvun alusta lähtien joista saisi talteen Turun karttasivut. Teen turkimustyötä kaupunkikuvan muuttumisesta… 1328 16.6.2004 Turun vanhoja puhelinluetteloita löytyy Turun kaupunginkirjaston maakuntaosaston varastosta. Kaikki luettelot löytyvät 1960-luvulta alkaen mutta sitä vanhempiakin löytyy, vanhin v. 1905. Voit mennä käsikirjastoon tilaamaan haluamasi puhelinluettolot ja saat ne sinne tutkittavaksesi. Niitä ei voi lainata.
Löytyykö teiltä luovutetun alueen katu-osoitteita, jotka ovat olleet postin käytössä? 1686 22.5.2004 Lappeenrannan maakuntakirjaston Carelica-kokoelmassa on Viipurin kaupungin osoitekirja ja liikehakemisto 1936-1937 ja Viipurin puhelinluettelot vuosilta 1935, 1936, 1938 ja 1939 sekä Viipurin ja Kaakkois-Suomen puhelinluettelo 1943, joista voisi olla apua. Niissä on paitsi Viipurin myös ympäröivän maaseudun yritysten osoitteita ja liikehakemistoja.
Mistä löytää Hämeenlinnan puhelinluettelon vuodelta 1995? 838 12.1.2004 Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmassa on Hämeenlinnan puhelinluettelot 1977 alkaen. Osa puhelinluettelot on merkitty verkkokirjastoon https://www.vanamokirjastot.fi/search?fGenre=puhelinluettelot Myös vuoden 1995 puhelinluettelo löytyy siis meiltä, ja voit pyytää sen käyttöösi pääkirjaston neuvonnasta.
Pietarin puhelinluettelo 1900-luvun alkupuolella 1283 23.7.2002 Olemme etsineet käytössämme olevista tietokannoista kysymäänne Pietarin puhelinluetteloa, mutta tuloksetta. Kannattaa kuitenkin tiedustella Helsingin yliopiston kirjastosta ( http://www.lib.helsinki.fi/ ) sekä Suomen Sukututkimusseurasta ( http://www.genealogia.fi/ ).
Onko jossain Helsingin kirjastossa Turun ja Salon seudun puhelinluetteloita? 720 26.1.2001 Kyseinen puhelinluettelo löytyy Rikhardinkadun kirjastosta, se on myös Töölön kirjastossa, Topeliuksenkatu 6, toinen kerros.
Voiko Hesan puhelinluettelon saada verkosta, ja jos, niin miten? Olen uudehko verkkoilija, joten tietotaitoa puuttuu. 833 9.2.2000 Puhelinluettelo löytyy kyllä netistä, mutta palvelu vaatii rekisteröitymistä ja on maksullinen. Katso sivulta: http://www.numeronetti.fi/kayttoohjeet/index.html