myöhästymismaksut

32 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Voiko suorittaa myöhästymismaksun verkossa? 262 29.7.2020 Kyllä, jo palautetuista kirjoista kertyneet myöhästymismaksut voi maksaa verkossa. Verkkomaksaminen/Helmet Kirjaudu palveluun kirjastokorttisi numerolla ja tunnusluvulla. Jatkoon tarvitset verkkopankkitunnukset.
Olen lainannut koulumme kirjastokortilla oppilailleni kirjoja. Mitä, jos oppilaani palauttavat kirjat myöhässä? Kertyykö myöhästymismaksuja? Virkailijan mukaan… 580 16.11.2017 Myös koulun kortilla lainattu aineisto on tarkoitus joko uusia tai palauttaa laina-aikoja noudattaen. Samalla oppilaat oppivat toimimaan kirjaston käyttösääntöjen mukaan ja huolehtimaan lainaamansa aineiston ajallaan palauttamisesta. Koulun- tai luokan kirjastokortin takaajan eli vastuuhenkilön tehtävänä on ohjeistaa oppilaat näin toimimaan. Lainausta ja kirjastokortteja koskevat säännöt pätevät myös koulun kortteihin: lasten- ja nuorten aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja, poikkeuksena dvd:t ja konsolipelit. Aikuisten aineistosta peritään myöhästymismaksua 0,40 €/laina/vrk. Koulukortin vastuuhenkilö voi hankkia kortille nelinumeroisen pin-koodin, jolloin lainat on helppo uusia myös verkkokirjastossa. Kannattaa ottaa käyttöön myös...
Kirjan jonka olen lainannut on hukassa. Olen ehkä palauttanut sen kirjastoon. Kotoa se ei löydy mistään. Mitä teen? 550 18.9.2017 Kannattaa ensimmäiseksi ja pikaisesti ottaa yhteyttä - henkilökohtaisesti käymällä, sähköpostitse tai puhelimitse - kirjastoon, mistä aineiston olet lainannut. Vaskikirjastoissa toimimme tapauskohtaisesti, esim. uusimme lainan vielä yhden ylimääräisen kerran jos haluat lisää etsintäaikaa. Jos olet melko varma aineiston palautuksesta, tarkistamme ensimmäiseksi kirjaston hyllyt. Jos aineistoa ei löydy, laitamme sen halutessasi puoleksi vuodeksi "hakuun", eli tehoetsintään. Aineisto lainataan pois asiakkaan lainoista, siitä ei kerry myöhästymismaksuja eikä myöskään lähetetä muistutuksia tänä aikana. Jos aineistoa ei puolen vuoden kuluessa ole löytynyt, saat siitä kotiisi paperilaskun.
Osaisitteko arvioida kuinka paljon kirjastot (yskittäiset tai vaikka Helmet-aluea) "tienaavat" myöhästymismaksuina? Mihin nämä varat käytetään? Kiitos paljon… 462 6.11.2016 Jokaisen HelMet-alueen kaupungin kirjastojen rahaliikenne menee oman kaupungin talousjärjestelmän kautta eli yhteistä tietoa esimerkiksi myöhästymismaksukertymästä ei ole, ellei sellaista ruveta erikseen keräämään talousluvuista. Yleinen käytäntö Suomen kunnissa on, että myöhästymismaksun kaltainen tulokertymä arvioidaan taloussuunnitelmassa etukäteen ja se sitten ylitetään tai alitetaan sen mukaan, miten lähelle toteutunutta on osuttu. Myöhästymismaksuja kertyy - kiitos meille ihmisille niin tavallisen huonon muistin ja muun unohtelun takia - niin runsaasti, että summilla on talousarvioissakin merkitystä. Sanoisin omasta noin 30 vuoden palvelutiskikokemuksesta, että keskikokoisen kirjaston kassalippaaseen tulee päivittäin kymppejä, mutta...
Mulla ei ole kirjaston kestokassia lainassa vaikka se näkyy vaan palautin sen. Voiko viiden euron myöhästymismaksut poistaa? 393 22.4.2016 Kestokassilaina ja siitä kertyneet myöhästymismaksut on nyt poistettu.
Voinko maksaa myöhästymismaksun netissä? Tämä olisi hyödyllistä sillä olen matkalla ja haluaisin lainata kirjan e-kirjastosta. Ystävällisin terveisin Johanna 551 29.12.2015 Verkkomaksaminen ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi ole mahdollista, vaan maksut on hoidettava paikan päällä jossain Vaski-kirjastossa.
Minulla on kahden vuoden taKaisia sairaudestani johtuvia myöhästymismaksuja miltei 90 euroa Helsingin Viikin kirjastoon. En ole vieläkään pystynyt maksamaan ko… 727 3.12.2015 Myöhästymismaksut ovat kirjastokohtaisia. Kirjastokortin saa esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen
Olen lainannut kirjan ja se pitää palauttaa 28.01. Huomasin, että olen silloin matkoilla ja palaan Suomeen 29.01. Jos palautan sen vaikka 3 päivää myöhässä,… 733 5.1.2015 Myöhästymismaksu on aikuisten aineistosta on 20 senttiä päivältä. Kolmesta päivästä tulee siis yhdestä kirjasta 60 senttiä myöhästymismaksua. Maksun voi maksaa kirjan palautettuaan kirjastossa tai nettipalvelun kautta verkossa. (https://www.helmet.fi/maksukaista/) Jos kirjasta ei ole varauksia eikä sitä ole jo uusittu viittä kertaa, voi lainan uusia netissä kirjautumalla omiin tietoihin HelMet-sivuilla (www.helmet.fi). Sekä uusiminen että nettimaksaminen onnistuu vain, jos korttiin on liitetty PIN-koodi. Jos PIN-koodia ei ole, voi lainan uusia pyytämällä sitä HelMet-chat-palvelussa tai laittamalla sähköpostia omaan kirjastoon (yhteystiedot löytyvät myös HelMet-sivustolta). Tällöin täytyy tietää kirjastokortin numero.
Kun palautan kirjastoon kirjan, joka on myöhässä, onko minun pakko maksaa heti palautuksen yhteydessä ns. myöhästymiskulut? 739 10.11.2014 Myöhästymismaksuja ei ole pakko maksaa heti. Mutta mikäli maksuja tulee yli 30 euroa, et voi lainata ennen kuin olet hoitanut summan alle 30 euron. HelMet-kirjaston käyttösäännöt http://www.helmet.fi/Preview/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/HelMetki… Maksut-liite http://www.helmet.fi/Preview/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Lainaaja…
Kuinka paljon on myöhästymissakko? Lasketaanko siihen viikonloppupäivät? 1490 23.10.2013 HelMet-kirjastoissa myöhästymismaksu kertyy aikuisten aineistosta jokaiselta ylimenneeltä päivältä, myös viikonlopuista, ja se on 0,20 €/laina. Lisää tietoa eri maksuista löytyy osoitteesta http://luettelo.helmet.fi/search~S9*fin/k kohdasta maksut.
Unohdin palauttaa pari kirjaani ajoissa, ja siitä tuli nyt tuo myöhästymismaksu. Olen alle 15 vuotias, ja sehän menee niin, että alle 15 vuotiaalta ei peritä… 916 11.2.2013 Olet oikeassa. Alle 15-vuotiaalta ei peritä maksuja, vaan henkilökunta poistaa kortilla näkyvät maksut.
Voiko Ison Omenan kirjastosta lainatut kirjat palauttaa Nöykkiön kirjastoon? Paljonko myöhästymisestä nykyisin veloitetaan? 904 22.1.2013 Voi palauttaa. Pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastot muodostavat yhteisen HelMet-verkoston, jonka sisällä toisesta HelMet-kirjastosta lainattu aineisto voidaan aina palauttaa toiseen HelMet-kirjastoon. Espoon kirjoja voi siis palauttaa kaikissa Espoon kirjastoissa sekä Helsingissä, Vantaalla ja Kauniaisissa. Myöhästymismaksu on aikuisten aineistosta 0,20 e / vrk.
Mikä on ikäraja että voi saada laskuja myöhästyneistä varauksista? 730 12.12.2012 Varaaminen on maksullista 18 vuotta täyttäneiltä. Varausmaksu on 50 senttiä ja se maksetaan varausta noudettaessa. Myöhästymismaksun raja taas menee 15 vuodessa. 15 vuotta täyttäneet joutuvat maksamaan lainojensa myöhästymiset. Alle 15-vuotiaan maksuista vastaa vastuuhenkilö eli yleensä toinen vanhemmista. Toisaalta lasten- ja nuortenosaston aineistosta myöhästymismaksua ei peritä, oli lainaajan ikä mikä tahansa. Jos 15 vuotta täyttänyt henkilö lainaa aikuisten aineistoa ja laina on myöhässä, silloin kyseinen lainaaja voi saada laskun myöhästyneestä lainasta.
Pitääkö alle 18-vuotiaan maksaa myöhästymismaksuja? 1830 22.5.2012 Myöhästymismaksut eivät mene lainaajan iän mukaan vaan aineiston mukaan. Maksu on 0,20 e vuorokaudessa aikuisten aineistosta. Lasten aineistosta ei tule maksua. Toisin sanoen jos alle 18-vuotias lainaa aikuisten aineistoa eikä palauta eräpäivään mennessä, hänen on maksettava myöhästymismaksu.
Paljonko on Espoossa myöhästymismaksu vuorokaudessa, jos kirjalla on varauksia? 684 28.11.2011 Myöhästymismaksu on 0,20 e vuorokaudessa.
Kasvavatko rästiin jääneet sakkomaksut yhä korkoa vaikkei maksumuistutuksia ole tullut enää pitkään aikaan? 750 23.9.2011 Myöhästymismaksuja ei kerry lisää, eivätkä ne kasva korkoa, jos olet jo palauttanut lainat. Ota yhteyttä kirjastoon ja pyydä tarkistamaan maksusi.
Pystyykö myöhästymismaksuja mitenkään maksamaan netissä (tai puhelimitse), ja jos ei, onko tällainen toiminto joskus tulossa? Helpottaisi asiointia… 788 13.9.2011 Asiaa on selvitetty, mutta aivan pian tällaista mahdollisuutta ei ikävä kyllä saada HelMet-kirjastoissa käyttöön. Maksujärjestelmän täytyisi toimia luotettavasti sekä verkkopankkien että kirjastojärjestelmän kanssa. Maksut voi siis toistaiseksi hoitaa vain kirjastossa asioidessa. Poikkeustilanteissa (muutto toiselle paikkakunnalle tms.) kirjastoa voi pyytää lähettämään laskun. Maksuja voi olla kortilla 10 euroa, ennen kuin menettää lainausoikeuden.
Minulla oli n. 10 vuotta sitten Kirkes-kirjastoihin kortti, ja sitten vaihdoin paikkakuntaa. Kortille muistaakseni jäi rästiin joitakin myöhästymismaksuja,… 1103 19.1.2011 Mikäli kaikki lainassa ollut aineisto on palautettu, rästiin jääneet myöhästymismaksut eivät kasva korkoa. Ja jos kirjastokorttia ei käytetä, myöhästymismaksut myös vanhenevat lain mukaan kolmessa vuodessa. Tässä tapauksessa siis pääset todennäköisesti aloittamaan puhtaalta pöydältä. Kannattaa kuitenkin vielä käydä kirjastossa varmistamassa tilanne (esim. aineistonkorvausmaksut eivät vanhene, joskaan eivät kasva korkoakaan). Uusi kirjastokortti maksaa kolme euroa, jos vanha kortti ei ole sinulla tallessa. Ota myös kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan seuraavalle kirjastokäynnille. Tervetuloa takaisin Kirkes-kirjastojen asiakkaaksi!
Paljonko ovat myöhästymis maksut? 1062 3.12.2010 Ylöjärven kirjastoissa (pääkirjasto Leija, Viljakkala, Kuru ja kirjastoauto) myöhästymismaksut ovat aika pienet: 0,10€/päivä/laina. Eli jos sinulla on vaikka kolme kirjaa myöhässä päivän verran, maksu on 0,30€. Poikkeuksena ovat lasten ja nuorten osastojen lainat, joista ei mene ollenkaan myöhästymismaksua - ainoastaan elokuvista tavallinen 0,10€ päivässä. Yhdestä lainasta voi mennä maksua enintään 5€, ja silloin sen on tarvinnut olla myöhässä jo 50 päivän verran. Jos maksuja kertyy jollekin asiakkaalle yli 10€, hän ei voi lainata ennenkuin maksaa maksunsa. Ylöjärven kirjastoissa ei voi maksaa pankkikortilla, ainoastaan käteisellä. Voit katsoa lisätietoja kirjastomme nettisivuilta www.ylojarvi.fi/kirjasto. Valitse vasemmasta palkista...
Miksi pääkaupunkiseudun myöhästymismaksu on niin järkyttävän suuri? 0,20 € / päivä / kirja, muutama päivä esim. loman takia ja 5 kirjaa tekee jo monta euroa… 1984 2.1.2010 Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastojen myöhästymismaksu 0,20 €/vrk/aikuisten aineisto on vuodesta 2004 alkaen pysynyt saman suuruisena. V. 2009 asetettiin työryhmä pohtimaan käyttösääntöjä ja mahdollisia maksuntarkistuksia ja työn pohjaksi tehtiin käyttäjäkysely koskien mm. myöhästymismaksun suuruutta. Maksu koettiin hyvinkin kohtuulliseksi. Valtakunnallisessa vertailussa se edustaa keskimääräistä suuruusluokkaa. Ennen euroaikaan siirtymistä tuo maksu oli 0,50 mk, euroihin siirtymisen jälkeen 0,10 € aina v:een 2004. Maksun tarkoituksena on saada aineisto kiertoon toisten käytettäväksi. Myöhästymisaksun välttäminen on helppoa: verkkokirjastossa uusiminen on mahdollista useimmille asiakkaista, ja ellei tätä mahdollisuutta ole, käy uusiminen...