kirjastorakennukset

22 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Ollaanko Turkuun rakentamassa uusi pääkirjasto? 112 23.6.2021 Turkuun ei ole suunnitteilla uutta pääkirjastoa. Turun pääkirjaston uudempi osa valmistui vuonna 2007 ja vanhemman pääkirjastorakennuksen kunnostus vuonna 2008.
Haluaisin löytää arkkitehtonisesti kiinnostavia kirjastoja Suomesta, mielellään joitain vähemmän tunnettuja. Onko muitakin kuin Helsingin Oodi,… 189 25.5.2020 Vinkkejä arkkitehtoniseen kirjastomatkailuun kotimaassa voi koettaa etsiskellä esimerkiksi seuraavista lähteistä: Alvar Aalto, Alvar Aalto libraries Hanna Aaltonen, Kirjavarastosta olohuoneeksi : yleisten kirjastojen tilojen historiaa. - Teoksessa Suomen yleisten kirjastojen historia Hanna Aaltonen, Suomalaista kirjastoarkkitehtuuria Olli Pekka Jokela & Markku Erholtz, Terveystieteiden keskuskirjasto : Meilahti, Helsinki. - Arkkitehti 1998 : 6, s. 56-57Lahdelma & Mahlamäki Architects : Works Ilmari Lahdelma & Jussi Tiainen, Kanaalinvarren kirjatemppeli : Rauman pääkirjasto. - Arkkitehti 2004 : 6, s. 36-43 Mikko Lahtinen, Kirjastojen maaLibraries in Finland & Sweden = Hakuya no kuni no toshokan Juhani Maunula & Jussi...
Löytyykö mistään valokuvia rakkaasta Perämiehenkadun sivukirjastosta ja lukusalista? Kiitos vastauksesta. 174 24.11.2018 Monipuolisesta arkistosivustosta finna.fi ("Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet samalla haulla.") löytyi kaksi kuvaa nimenomaan Punavuoren kirjaston lukusalista. https://www.finna.fi/Search/Results?lookfor=per%C3%A4miehenkatu+kirjasto&type=AllFields&dfApplied=1&limit=20 https://www.finna.fi/Search/Results?lookfor=per%C3%A4miehenkatu+kirjasto&type=AllFields&dfApplied=1&limit=20
Mikä on Suomenniemen kirjastoTALON uusi nimi? 172 13.8.2018 Suomenniemen kirjastolle haettiin syksyllä 2017 nimeä yleisöäänestyksellä. Nimeksi tuli Kirjasto- ja nuorisotalo Lukukäki.
Teillä Turun pääkirjaston tieto-osastolla toisessa kerroksessa on näitä täydellisiä keltaisia lukutuoleja. Mistä tuolit on hankittu ja onko niillä jokin nimi?… 873 14.7.2017 Kyseinen tuolimalli on Orange Slice, jonka on suunnitellut ranskalainen huonekalusuunnittelija Pierre Paulin (1927-2009). Erityisesti tuolien suunnittelijana tunnettu Paulin saavutti kansainvälistä mainetta 1960- ja 1970-luvuilla, ja hänen suunnittelemiaan tuoleja käytettiin esimerkiksi Stanley Kubrickin elokuvassa 2001: Avaruusseikkailu (1968). Orange Slice -mallin Paulin suunnitteli jo vuonna 1960. En pysty sanomaan, mistä Turun kaupunginkirjaston tuolit on hankittu. Koska kyseessä on suhteellisen tunnettu tuolimalli, löytyy Orange Slice -tuoleja varmasti ainakin ulkomaisista verkkokaupoista. Lisätietoa Pierre Paulinista löytyy esimerkiksi Wikipediasta: https://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Paulin
Piipahdin vanhan kotikaupunkini Seinäjoen Apila-kirjastossa. Huomasin yhdyskäytävällä kulkiessani kohti vanhaa osaa, että käytävän seinässä luki "Koivusalon… 595 10.3.2016 Koivusalon kamariin on sijoitettu mikrofilmien ja -korttien lukulaitteita sekä kaksi nettikonetta ja suomen kielen opiskeluun tarkoitettu Suomioppi-kone. Tila on nimetty seinäjokelaisen Esko Koivusalon mukaan.
Missä sijaitsi Lahden pääkirjasto 1966 (ESS 50 vuotta sitten, 9.2.2016) 650 9.2.2016 Lahden pääkirjasto sijaitsi tuolloin osoitteessa Hämeenkatu 12. Tämän vanhan puukirjaston pakkasista kirjasto siirtyi vuoden 1967 lokakuussa konserttitalon lämpöön Hollolankadulle. Ja lämpöä piisaa nykyisessä kirjastossa Kirkkokadullakin, tänään kahdenkymmenenkahden asteen verran.
Haluaisimme kumppanini kanssa fiilistellä Helsingin kauneimpia ja tunnelmallisimpia kirjastoja. Voisitteko suositella vaikka puolta tusinaa? Kiitos jo… 866 9.12.2014 Helsingin yleisistä kirjastoista vanhimmat kirjastot eli Rikhardinkadun kirjasto ja Kallion kirjasto lienevät tunnelmallisimmat ja kauneimmat. Aivan toisen tyyppisiä kirjastoja ovat esimerkiksi Roihuvuoren pieni sivukirjasto ja Vallilan kirjasto. Molemmat ovat omalla tavallaan kauniita ja tunnelmallisia. Myös Töölön kirjasto on kaunis ja tunnelmallinen, mutta se on tällä hetkellä remontin vuoksi suljettu, joten siihen tutustumista pitää vielä odottaa. Myös Viikin kirjasto talvipuutarhoineen on erityinen ja tutustumisen arvoinen. Helsingin kaunein kirjasto on varmasti Kansalliskirjasto, mutta siihenkään ei pääse tutustumaan tällä hetkellä, sillä kirjastoa peruskorjataan vielä vuoden ajan. Helsingin yliopistonkirjaston uuteen pääkirjastoon...
Voiko Kouvolan pääkirjastosta lainattua materiaalia palauttaa palautusluukkuun johonkin Kouvolan toiseen kirjastoon? Ymmärsin ettei pääkirjastossa ole kyseistä… 1098 8.9.2014 Hei, Kouvolan pääkirjaston palautusluukku löytyy kirjaston takaovesta. Siis sieltä Alkon ja entisen Anttilan puolelta taloa. Totta kai myös muihin Kyyti-kirjastoihin voi palautusluukun kautta palauttaa Kouvolan pääkirjastosta lainattua aineistoa.
Mistä löydän tietoa Vantaan Tikkurilan kirjastorakennuksesta? Rakennusvuosi, onko rakennettu alunperin kirjastoksi yms. Kirjaston esittelyssä kirjaston omilla… 769 2.7.2014 Hei! Tikkurilan kirjaston rakennustyöt aloitettiin vuonna 1982 ja talo valmistui vuonna 1984. Kirjastotalo on Vantaan ensimmäinen suuri kulttuurin monitoimitalo, jossa on kirjaston lisäksi mm. aikuisopiston ja musiikkiopiston tiloja. Tikkurilan kirjaston käsikirjaston Vantaa-kokoelmasta löytyy julkaisu Vantaan kirjastotalo, josta löytyy perustiedot Tikkurilan kirjaston rakennuksesta.(http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1118698?lang=fin).
Mistä linkistä voisin saada kaikkien Lapinläänin kirjastojen kuvat (kirjastorakennusten)? 971 17.2.2010 Valitettavasti Lapin läänin kirjastoarkkitehtuurista ei löydy yhtenäistä sivustoa. Kirjastorakennusten kuvia löytyy vaihtelevasti kirjastojen omilta kotisivuilta, joihin pääsee esim. Lapin kirjasto -sivustolta http://www.lapinkirjasto.fi (valikko kirjastojen yhteystiedot). Lapin kirjasto -kirjastoverkkoon kuuluu vain osa Lapin läänin kirjastoista, joten loput täytyy käydä katsomassa yksittäisten kirjastojen kotisivuilta: http://www.posio.fi/kirjasto http://www.tervola.fi/kirjasto/ http://www.kemi.fi/kirjasto http://www.simo.fi http://www.ranua.fi http://www.keminmaa.fi Lapin maakuntakirjaston arkkitehtuurille on omat sivut osoitteessa http://www4.rovaniemi.fi/arkkitehtuuri/
Haen Lars Petterssonin kirjoittamaa artikkelia/julkaisua, josta tiedän vain seuraavat viitetiedot toisen julkaisun lähdeluettelosta: nimike "Engelin… 548 15.6.2009 Teos löytyy Eduskunnan kirjastosta. Voitte käydä lainaamassa sen sieltä. Kirjasto on avoin kaikille. http://lib.eduskunta.fi/Resource.phx/kirjasto/yhteystiedot.htx
Kuinka vanha on Porvoon nykyinen pääkirjasto? 1016 6.9.2007 Porvoon uusi pääkirjasto valmistui helmikuussa vuonna 2000. Kirjasto on siis seitsemän ja puoli vuotta vanha.
Etsin tietoa: kuka arkkitehti on suunnitellut Haminan kirjaston ? 1308 27.8.2007 Haminan pääkirjaston on suunnitellut arkkitehti Saara Juola. Kirjasto avattiin yleisölle maaliskuussa 1992. Sen pinta-ala on 1 500 neliömetriä.
Kuka on suunnittelut Kajaanin kaupunginkirjaston ja milloin kirjasto valmistui? Kiitos! 1616 22.8.2007 Tiedot löytyvät Kajaanin kaupunginkirjaston kotisivulta. Pääkirjaston on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Ky ja sisustuksen ja erikoiskalusteet Sisustussuunnittelu ja teollinen muotoilu Sistem Oy (Riitta Kukkasniemi). Rakennus valmistui vuonna 1985.
Kuka on suunnitellut Hämeenlinnan kaupungin kirjaston? 1130 9.10.2006 Hämeenlinnan kaupunginkirjaston pääkirjaston on suunnitellut silloinen kaupunginarkkitehti Heikki Aitola. Kirjastorakennus valmistui Lukiokadun varrelle vuonna 1983.
Kysymys: Missä Töölön kirjasto sijaitsi ennen kuin nykyinen rakennus rakennettiin ? Olen käyttänyt kirjastoa pienenä lapsena 50-luvulla mutta en muista missä… 1138 27.3.2006 Vuosina 1939-1969 sijaintipaikka oli Mannerheimintie 48-50;n ja Kivelänkatu 2:n kulmaus, jossa nykyisin on hotelli. Aluetta sanottiin silloin Puhtaanapitolaitoksen tontiksi tai tykistöpihaksi,kirjaston 2-kerroksinen empire-tyylinen kivitalo oli ruotsin- ja venäjänvallan aikana palvellut tä- män kasarmialueen sairaalarakennuksena. Töölö-nimen virallinen muoto päättyy yhdellä ö:llä, mutta puhekielessä asukkaat edelleen käyttävät myös kahden ö:n muotoa.
Opiskelen parhaillaan syksyn YO-kirjoituksiin ja minun pitäisi löytää pääkaupunkiseudulta kirjasto, jossa on erillinen lukusali. Salin pitäisi olla ilmastoitu… 1572 19.7.2005 Töölön, Itäkeskuksen ja Vuosaaren kirjastoissa on koneellisesti ilmastoidut lukusalit, samoin Sellon kirjastossa Espoossa. Vantaan kirjastoista ei kesähelteellä viileitä lukusaleja löydy. Lähiaikoina remontoidussa Helsingin yliopiston opiskelijakirjastossa Vuorikadulla on varmasti toimiva ilmastointi, yhteystiedot: http://www.helsinki.fi/opiskelijakirjasto/
Onko Suomessa laki jossa puhutaan kirjaston mitoituksesta (tilasta hyllyjen välillä...)? 1565 10.5.2004 Laintasoista säännöstä kirjaston mitoituksesta ei ole. Kirjallisuutta löytyy mm. teokset: Kirjaston mitoitus / Lars Hagman Kirjastopalvelu, [Hki] 1988 ; 320 s. ISBN: 951-692-171-X sekä Kirjastotilojen suunnittelu : opas kirjastorakennusten ja -huoneistojen suunnittelijoille / toimituskunta Eeva-Maija Tammekann ... [et al.] Kirjastopalvelu, Hki, 1986 ; 265 s. ISBN: 951-692-158-2 Luonnollisesti kirjastorakennuksia koskevat yleiset rakennuksia koskevat säännökset (esim. lujuus ja paloturvallisuus yms.) Opetusmisteriöstä voi löytyä joitakin suosituksia.
Kuka suunnitteli Oulun nykyisen pääkirjastorakennuksen ja minä vuonna se rakennettiin? 679 10.12.2002 Oulun kaupunginkirjaston pääkirjastorakennuksen suunnittelivat Marjatta ja Martti Jaatinen, ja se valmistui vuonna 1981.